L'Ajuntament demana especial cura amb l'ús dels petards per reduir el risc d'incendis


  • Comparteix:

L'Ajuntament demana als santcugatencs que tinguin especial cura amb l'ús dels focs artificials i els petards per reduir el risc d'incendis. Seguir les instruccions d'ús dels petards i encendre'ls lluny de zones boscoses són les recomanacions de les casetes d'articles pirotècnics. En total, aquest any s'han instal·lat a la nostra ciutat 5 casetes de venda de focs d'artifici i petards.

L'Ajuntament no incrementarà les mesures de seguretat que ja havia anunciat, tal com han fet diversos municipis catalans, que han prohibit l'encesa de fogueres per reduir el risc d'incendis. La nit comptarà, això sí, amb l'habitual dispositiu especial, en què destaca la presència d'integrants de l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF).

El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, demana als santcugatencs que celebrin la revetlla amb precaució.

Eduard Pomar

Demanem que se celebri la revetlla amb precaució


En aquest sentit, les principals recomanacions passen per seguir les instruccions d'ús dels petards i material pirotècnic, encendre'ls lluny del bosc i no llençar-los a cap persona. També es recorda que cal recollir la roba estesa i plegar els tendals i vigilar amb la proximitat de materials inflamables a l'hora de tirar els petards.

Pel que fa a la venda de petards, la ciutat compta amb cinc casetes autoritzades per a la venda de pirotècnia. Les casetes, que augmenten de vendes a mesura que s'apropa la nit de celebració, constaten que els compradors gasten 100 euros aproximadament de mitjana.
La dependenta de la caseta del Parc Arboretum, Antònia Maestre, ha explicat que molts nens s'apropen a les casetes per intentar comprar petards, malgrat no tenir l'edat suficient.

Antònia Maestre

Hi ha molts nens que vénen a comprar petards sense tenir l'edat per fer-ho


Les casetes de petard aconsellen no ficar els petards a cap butxaca ni tirar cap coet amb la mà ni amb la canya trencada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.