Els actes incívics provoquen un miler d'actuacions per reparar els contenidors des del gener


  • Comparteix:

L'empresa concessionària de la recollida d'escombraries, TMA Grupo Sánchez, ha realitzat des del mes de gener fins ara un miler d'intervencions per reparar els contenidors de la ciutat. Les actituds incíviques d'alguns ciutadans, que aboquen runa i mobles als contenidors, provoquen desperfectes que obliguen a TMA a reparar els danys. Així ho han denunciat coincidint amb l'inici de la segona fase de la campanya de civisme 'Sant Cugat cívic, també és cosa teva'.

Des de principis d'any, l'empresa concessionària d'escombraries ha hagut de fer un miler d'intervencions per arreglar contenidors fets malbé arrel de les actituds incíviques dels ciutadans. Així ho ha assegurat el director d'enginyeria, David Álvarez, en declaracions al magazin 'Sant Cugat a Fons' d'aquesta emissora. Álvarez ha explicat que el fet que els ciutadans aboquin runes, mobles i grans objectes provoca desperfectes en els contenidors, obligant a l'empresa a reperar-los.

David Álvarez

La gent aboca als contenidors residus que no hi han d'anar, això els fa malbé quan es carreguen al camió


De la seva banda, la regidora Marta Subirà, directora del programa municipal de civisme, ha atribuït aquests desperfectes a la inconsciència dels ciutadans i al desinterès per fer les coses ben fetes.

Marta Subirà

Quan un ciutadà actua d'aquesta manera no és conscient de l'impacte que té a posteriori, la gent per desinterès o per mandra no vol fer aquest pas de fer les coses ben fetes


Recordem que la setmana passada es va engegar la campanya 'Sant Cugat cívic, també és cosa teva', amb l'objectiu de sensibilitzar la població sobre aquestes actituds. I és que segons el consistori, els actes d'incivisme poden arribar a costar cada any 80.000 euros a l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.