Atena Dones se suma a una campanya pel dret a l'avortament


Temes relacionats

Detingut un santcugatenc en l'operació contra clíniques d'avortaments il·legals (27/nov/07)


  • Comparteix:

font: vilaweb

font: vilaweb

Atena Dones s'ha sumat a una nova campanya pel dret a l'avortament. En el comunicat de la iniciativa, l'entitat subscriu que hi ha una campanya 'de la dreta més reaccionària i de l'Església' contra 'clíniques acreditades per fer els avortaments'.

Les entitats signants demanen en el text que 'l'avortament surti immediatament del Codi Penal' i que sigui 'una prestació sanitària normalitzada dins la sanitat pública'.

Ho ha dit la presidenta d'Atena Dones de Sant Cugat, Àngels Antiga, que ha remarcat la necessitat de fer front a 'aquesta campanya reaccionària'.

Àngels Antiga

El dret de la dona a decidir ha d'estar davant de tot.


El manifest arriba després que diverses clíniques d'interrupció voluntària de l'embaràs aturessin la seva activitat a principis de mes per 'denunciar les pressions a què es veuen sotmeses' per investigacions policials arran dels cas d'avortaments il·legals. En aquest casos, va ser detingut un metge santcugatenc.

El comunicat també remarca que 'el dret a decidir i a la salut sexual i reproductiva' està reconegut i ratificat per l'Estat espanyol des de la Conferència Internacional de Població i Desenvolupament de les Nacions Unides del Caire.

Atena també s'ha sumat a la concentració pel dret a l'avortament lliure i gratuït que ha tingut lloc aquest dimecres a la plaça Sant Jaume de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.