El 3er. Informe sobre l'Impacte de la Violència de Gènere a Sant Cugat recull 76 denúncies per maltractaments


  • Comparteix:

Des de l'Ajuntament i els diferents serveis que treballen aquest tema destaquen la necessitat de poder creuar les dades per tenir xifres globals

Des de l'Ajuntament i els diferents serveis que treballen aquest tema destaquen la necessitat de poder creuar les dades per tenir xifres globals

Els cossos de policia local i estatal han tramitat un total de 76 denúncies per violència de gènere a Sant Cugat durant els primers 9 mesos d'aquest any. Així ho recull el tercer informe anual sobre l'impacte de la violència contra les dones a la nostra ciutat. L'estudi també destaca que actualment hi ha 24 ordres d'allunyament en vigor i que el servei municipal DonaInformació ha rebut, fins el 30 de setembre, 24 consultes per casos de maltractaments.

Coincidint amb els actes amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, l'Ajuntament de Sant Cugat ha donat a conèixer el 3er. Informe sobre l'impacte d'aquesta problemàtica a la nostra ciutat.

Entre les dades més rellevants, destaquen les 76 denúncies que s'han interposat entre les comissaries de policia local i estatal. D'altra banda, a data d'avui hi ha en vigor 24 ordres d'allunyament, mentre que sis ja han esgotat la seva vigència.

Pel que fa al servei municipal DonaInformació, entre l'1 de gener i el 30 de setembre s'han rebut un total de 66 consultes, 24 de les quals han estat referides a maltractaments. La regidora d'Igualtat, Marta Subirà, ha explicat que la xifra és molt similar a la de l'any passat i ha insistit en la importància de continuar treballant des dels diferents àmbits per informar i sensibilitzar la població sobre aquest tema.

Marta Subirà

Tant els professionals com la ciutadania i les pròpies dones disposem cada vegada més de més mitjans i informació per poder detectar situacions de violència i poder actuar.


El mateix informe també posa de manifest que un altre servei molt important a l'hora de detectar casos de violència de gènere són els centres d'assistència primària, que durant aquest període han atès 50 casos a la nostra ciutat. A més, tant des dels CAPs com des dels cossos policials han registrat que el 50% dels casos de violència contra les dones es produeixen en persones estrangeres. Escoltem el director del CAP Sant Cugat, Carles Martí.

Carles Martí

El grup principal d'edat és entre els 24 i els 54 anys, trobem que un 50% són persones de nacionalitat estrangera, i també que el tipus de maltractament és físic i psicològic en un 76% dels casos.


Pel que fa al torn d'ofici especialitzat en maltractaments que ofereix a la nostra ciutat el Col·legi d'Advocats de Terrassa, en total s'han fet 25 designes, una xifra també similar a la de l'any passat. La degana d'aquest Col·legi, Maria Vidal, ha volgut remarcar les millores introduïdes en la legislació i ha subratllat la importància que, davant una denúncia per maltractament, la víctima tingui immediatament assessorament jurídic i se senti protegida.

Maria Vidal

Al nostre Col·legi, no cal que ens donin cap motiu, només pel fet que ens demanin un advocat ja se li dóna immediatament. Es tracta que les víctimes tinguin immediatament assessorament jurídic i es vegin protegides.


Precisament, per tal de facilitar aquest assessorament, l'Ajuntament i l'ICATER han signat un nou conveni de col·laboració per tal que les tècniques del servei DonaInformació puguin disposar d'assessorament tècnico-jurídic per part de les mateixes advocades.

D'altra banda, aquest any ha entrat en funcionament el servei de teleassistència mòbil, que a data d'avui fan servir 8 dones del municipi, i des del mes de juny també funcionen els nous Jutjats de Violència de Gènere, que tenen l'objectiu d'agilitar els tràmits en les denúncies per temes de maltractaments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.