L'HGC promou la investigació per tractar l'esquizofrènia i altres psicosis


  • Comparteix:

El centre acull un seminari amb experts en la matèria

El centre acull un seminari amb experts en la matèria

Avançar en la investigació sobre el tractament de l'esquizofrènia i altres psicosis és l'objectiu de les jornades que ha organitzat aquest dimecres l'Hospital General de Catalunya. Experts de diversos centres hospitalaris de l'Estat espanyol han posat en comú les seves experiències sobre aquest tema, en una trobada organitzada pel Servei de Psiquiatria de l'HGC.

Els doctors José Emilio Rojo, de la Unitat d'Esquizofrènia de l'Hospital de Bellvitge, Cecilio del Álamo, de la Universitat Complutense de Madrid, i Cristóbal Gascó, coordinador del Centre de Salut Mental de l'Eixample, han pronunciat tres ponències sobre els tractaments farmacològics i els avenços terapèutics de les psicosis.

Es tracta d'un grup de malalties mentals que afecten a 400.000 persones a tot l'Estat espanyol, majoritàriament a joves d'entre 15 i 35 anys. La més nombrosa és l'esquizofrènia, que es manté estable, mentre que altres psicosis relacionades amb les toxicomanies o l'estrés estan experimentant un creixement en els últims anys. Així ho explica el cap del servei de Psiquiatria de l'HGC, el doctor Jordi Domingo.

Dr. Jordi Domingo

Hi ha un tipus de psicosis que no creix, l'esquizofrènia, que és una malaltia d'origen genètic en què el cervell no funciona bé bioquímicament. Però altres psicosis creixen, com les originades per les toxicomanies o l'estrés.


El Servei de Psiquiatria de l'HGC, que funciona des de fa un any i mig, està realitzant investigacions per desenvolupar fàrmacs adequats per al tractament de les psicosis i per ajustar les dosis a cada malalt. I és que trobar els còctels idonis en cada cas és una de les principals dificultats amb què es troben ara per ara els psiquiatres. Jordi Domingo.

Dr. Jordi Domingo

Són malalties que cada malalt les viu de forma molt diferent, els pacients responen de formes diferents als medicaments i a les dosis.


Segons dades de l'OMS, l'1% de la població desenvoluparà una esquizofrènia al llarg de la seva vida i aquesta proporció tendirà a créixer fins al 3%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.