Tots els grups polítics de Valldoreix acorden una moció contra l'equipament social de Can Monmany


  • Comparteix:

El pacte, rebut amb aplaudiments pel públic, arriba després d'una tensa polèmica entre govern i oposició

El pacte, rebut amb aplaudiments pel públic, arriba després d'una tensa polèmica entre govern i oposició

La Junta de Veïns de l'EMD de Valldoreix ha aprovat per unanimitat una moció en contra de la ubicació a la finca de Can Monmany de l'equipament social proposat per la Fundació Mercè Fontanilles. Tots els grups polítics han acordat, a més, demanar a l'Ajuntament que consideri vinculant l'eventual informe d'idoneïtat que hauria de redactar l'EMD si es tramités un pla especial d'equipaments.

La Junta de Veïns de Valldoreix ha assolit aquest acord després d'un tens debat, originat per la presentació de dues mocions de CiU i PP en contra de l'equipament social de Can Monmany. Els grups de l'oposició volien forçar un rebuig explícit del govern de l'EMD al projecte de la Fundació Mercè Fontanilles. De la seva banda, el govern de Montserrat Turu argumentava que les mocions de l'oposició eren il·legals, ja que demanaven a l'EMD un posicionament sobre matèries que no pertanyen a les seves competències.

Finalment, i després d'un recés en la sessió, govern i oposició han pactat una moció institucional que rebutja la idoneïtat de l'equipament proposat i demana a l'Ajuntament que consideri vinculant l'eventual informe de l'EMD sobre aquesta qüestió. Així ho ha dit la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu.

Montserrat Turu

Manifestem a l'Ajuntament de Sant Cugat que consideri vinculant la proposta de no idoneïtat de l'equipament de Can Monmany, en cas de presentar-se una sol·licitud d'aprovació d'un pla especial d'equipaments. Seguir treballant amb l'Ajuntament per la màxima protecció de Can Monmany.


Aquest acord, que ha estat rebut amb aplaudiments pel nombrós públic que ha assistit al debat, només ha arribat després d'una agra discussió entre govern i oposició sobre els arguments per rebutjar l'equipament de la Fundació Fontanilles. CiU s'ha mostrat satisfeta per haver 'arrencat' un rebuig explícit al projecte per part del govern de Valldoreix i s'ha mostrat contundent en el seu 'no' a l'equipament. Un dels vocals de la federació nacionalista, Francesc Cardoner, explicava així un dels seus arguments.

Francesc Cardoner

La única manera de reinsertar-los és ubicar-los en una zona on les seves diferències amb la societat que els envolta siguin mínimes. A Valldoreix no es donen aquestes circumstàncies. Si algú ubica marginats a Valldoreix, encara se sentiran més marginats.


De la seva banda, el vocal del PP Josep Maria Canals ha argumentat el seu 'no' al projecte de la Fundació Fontanilles assegurant que l'equipament perjudicaria la qualitat de vida dels veïns i ha afegit que no hi ha a tot l'Estat espanyol un centre social de dimensions similars, amb uns 600 usuaris. Canals demanava a l'EMD, en la moció inicial presentada pel grup popular, que tanqués la porta definitivament a la possible ubicació a Can Monmany d'un equipament com aquest.

Josep Maria Canals

L'EMD no autoritzarà mai la construcció al seu terme municipal d'instal·lacions que alterin la convivència social sense tenir en compte la idoneïtat i l'opinió de tot el veïnat.


Els vocals de l'equip de govern -del PSC, ERC i ICV-EA- també s'han posicionat, un per un, en contra de la proposta de la Fundació Mercè Fontanilles i l'han considerat inviable, ja sigui per motius de mobilitat com d'idoneïtat. La presidenta de l'EMD, al seu torn, ha expressat la voluntat de treballar conjuntament amb l'Ajuntament de Sant Cugat per impulsar un canvi de planejament urbanístic amb vistes a augmentar la protecció de la finca de Can Monmany i reduir el sostre d'equipaments, que actualment ascendeix a 20.000 metres quadrats.

D'altra banda, Montserrat Turu ha reclamat que l'Ajuntament cedeixi en un futur a l'EMD les competències per aprovar els plans especials d'equipaments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.