Centenars de santcugatencs contribueixen a mantenir viva la festivitat de Sant Antoni


  • Comparteix:

La cercavila dels Tres Tombs ha recorregut, un any més, els carrers de la ciutat

La cercavila dels Tres Tombs ha recorregut, un any més, els carrers de la ciutat

Sant Cugat ha celebrat aquest cap de setmana la festivitat de Sant Antoni Abat amb la tradicional benedicció dels animals i la rua dels Tres Tombs. Centenars de santcugatencs han assistit a la desfilada de carros i animals, i han contribuït així al tradicional homenatge que anualment es ret als animals i la natura.

Els actes dels Tres Tombs han començat a les 9 del matí amb un esmorzar de pagès al Pla del Vinyet, d'on més tard, cap a les 11, han sortit la vintena de carros que han participat a la rua. El gruix de l'expedició ha arribat passades les 12 del migdia al Passeig de Francesc Macià, a l'alçada del monestir, on el mossèn Jordi Penya ha oficiat la benedicció dels animals.

El president de la Comissió de festes de Sant Antoni Abat, Josep Masó, ha explicat que el més important per l'organització era que tot es desenvolupés correctament

Josep Masó

El principal és que no passi res. Que no hi hagi cap accident, que no plogui i que poguem fer una bona festa.


Afortunadament no s'ha produït cap incident en tota la jornada i el temps ha acompanyat al llarg de tot el recorregut. Potser per aquest darrer fet, centenars de santcugatencs no s'han volgut perdre la rua d'enguany, i s'han concentrat de manera molt especial als voltants de la tarima on el mossèn ha beneït els animals.

Mossèn Jordi Penya s'ha mostrat molt content per la resposta de la gent de Sant Cugat.

mosèn Jordi Penya

Hi ha hagut un alt nivell d'assistència. És una festa de caràcter popular i ha sigut molt maca amb un caire festiu i d'alegria


Posteriorment la rua s'ha dirigit cap a l'Ajuntament, on l'alcalde Lluís Recoder i la plana major del govern de la nostra ciutat han rebut tots els participants de la desfilada. Recoder ha destacat la importància que han tingut històricament els animals en el dia a dia de la nostra ciutat.

Lluís Recoder

Aquesta festa és una manera d'honorar el nostre passat i els animals, que són uns companys imprescindibles de l'home. És una festa bonica, antiga i amb futur.


Finalment, el mateix Ajuntament ha repartit un recordatori a totes les persones que han participat a la rua. El present era un marbre amb un dibuix del monestir de la nostra ciutat, obra del l'artista santcugatenc Pep Blanes.

Ja a la tarda, s'ha volgut reconèixer la participació a les tres carrosses de les entitats santcugatenques: l'Hípica de Sant Cugat, els "pericos" i la penya Regalèssia a les que s'ha lliurat un obsequi durant el ball dels Tres Tombs al Teatre Unió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.