L'Ajuntament tindrà enllestit el mapa acústic de la ciutat aquest mateix estiu


  • Comparteix:

El document haurà de permetre detectar punts conflictius i aplicar mesures correctores

El document haurà de permetre detectar punts conflictius i aplicar mesures correctores

L'Ajuntament i l'enginyeria Artic estan elaborant el mapa acústic de Sant Cugat amb l'objectiu de determinar la zones on es sobrepassin els decibels permesos per la normativa catalana i aplicar mesures correctores. L'objectiu és que aquest projecte, que avalua una gran varietat de variables, estigui enllestit a l'estiu.

Tal i com estableix la llei aprovada l'any 2002 pel Parlament de Catalunya, l'Ajuntament de Sant Cugat està realitzant el mapa acústic del municipi.

Aquest document ha de permetre determinar el nivell de soroll que hi ha a cada carrer i a cada zona de la ciutat, i serà una eina per aplicar mesures correctores en aquells casos en que se sobrepassin els decibels permesos per la normativa. Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

El mapa ens dirà quines zones de la ciutat estan per sota dels nivells que marca la llei i quines estan per sobre. Per tant, serà una eina molt útil a l'Ajuntament per tal d'aplicar mesures on s'hagi d'actuar per corregir aquests nivells sonors


Aquest document, que està elaborant l'enginyeria Artic, parteix d'una gran varietat de dades que van des de la informació cartogràfica fins a les dades del trànsit, els límits de velocitat permesos o el trànsit de trens. També es tenen en compte la presència de polígons industrials, discoteques o fins i tot les reclamacions presentades pels propis veïns en zones concretes.

Amb aquesta informació, es farà una simulació via informàtica que permetrà obtenir una primera versió del mapa acústic. Aquest document es contrastarà amb l'Ajuntament i es complementarà amb sonometries concretes d'aquells punts conflictius que s'hagin detectat. A partir d'aquí, l'objectiu és elaborar un mapa acústic definitiu i poder establir les mesures correctores necessàries. Escoltem Alfons Rodríguez, responsable de l'enginyeria Artic.

Alfons Rodríguez

Amb aquest mapa definitiu, marcarem dins les zones que tenim, els valors límits, i aleshores treurem un mapa de conflicte que digui, zona a zona, si el nivell de camp és superior al que estableix la norma. I aleshores aplicarem les mesures correctores per fer el mapa definitiu


Segons ha explicat Rodríguez, a data d'avui queden molt poques dades per acabar de fer la simulació i després es procedirà a fer les medicions concretes, de les quals n'hi ha previstes unes 150 de curta durada i prop de 20 que s'allargaran durant tot el dia. L'objectiu és que tot el mapa acústic estigui enllestit a mitjans d'estiu.

Tot i que serà aquest document el que permeti tenir una radiografia concreta de la situació acústica a la ciutat i de les mesures que cal prendre, el tinent d'alcalde de Medi Ambient ha volgut recordar que l'Ajuntament ja fa temps que treballa en aquesta qüestió i que s'han fet algunes actuacions com la vianantització del centre, que ha reduït el soroll generat pel trànsit, o les actuacions en alguns locals d'oci, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.