Enric Marco vol tornar a l'Amical Mauthausen i prepara un llibre autobiogràfic


  • Comparteix:

El santcugatenc Enric Marco vol tornar a formar part de l'Amical Mauthausen, l'associació que va deixar de presidir fa un any després de reconèixer que mai no va estar internat al camp de concentració de Folseenbürg. Marco defensa el seu dret a pertànyer a l'entitat, ja que va ser un 'esclau dels nazis' al penal de Kiel. El santcugatenc està preparant un llibre autobiogràfic explicant la seva trajectòria personal i el seu compromís polític.

En una entrevista al magazín 'Sant Cugat a Fons' d'aquesta emissora, Enric Marco assegura que posseeix documentació suficient per acreditar que va estar nou mesos internat en un penal nazi a la ciutat de Kiel, on va estar tancat per 'conspiració contra el III Reich' i on va fer treballs forçats en condicions molt dures. Marco reconeix que va ser una 'imbecilitat' distorsionar la realitat dient que va estar al camp de Folseenbürg, però afegeix que calia que algú expliqués aquesta història.

Un any després d'admetre que el seu pas per Folseenbürg va ser una invenció, Enric Marco es considera maltractat per alguns mitjans de comunicació, que no han volgut difondre els motius de la seva actuació. Marco creu que té tot el dret de tornar a formar part de l'Amical Mauthausen perquè ell també és una víctima del nazisme i està preparant un llibre per explicar la seva versió dels fets.

Enric Marco

Em van preguntar si ja havia trobat una nova causa justa, com deia en Terricabres. Sí, és l'Enric Marco. Ja va sent hora d'explicar el meu relat, amb els seus errors.


Marco està treballant en una autobiografia on vol explicar, especialment als joves, la història dels republicans espanyols que van ser perseguits i van patir l'exili.

Enric Marco

Jo vull explicar què va passar amb els republicans espanyols, que van resistir 3 anys de guerra i van patir l'exili, interior o exterior. Algú ha d'explicar que a Barcelona hi havia camps de concentració i que s'afusellava a les platges.


Enric Marco vol deixar enrere el 'linxament mediàtic' que, segons diu, va patir fa un any i reivindica la seva trajectòria de compromís polític en favor de la llibertat, la democràcia i l'antifeixisme.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Hola, vaig tractar emb el Sr. Enric Marco durant un temps mentre jo treballava a la Generalitat i ell era soci de la FaPaC. Estic molt interessant a parlar amb ell sobre un tema privat. El problema és que no sé com posar-m\'hi en contacte, ja que no trobo cap adreça, telèfon o e-mail d\'ell. Per a vosaltres, potser, serà més fàcil. Li podeu dir que el Marc Andújar (ell em recorda, segur) estar molt interessat a enraonar amb ell? La meva adreça d\'e-mail és la que teniu ara i el meu telèfon és el 680 336 238. O digueu-me, però, com oisar-m\'hi en contacte. Moltes gràcies. Marc

Marc. Enviat el 14/set/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.