Les obres de Cal Gerrer destapen estructures arquitectòniques i pous de fa 150 anys


  • Comparteix:

Les obres de rehabilitació de l'edifici Cal Gerrer, a la plaça d'Octavià, han posat al descobert estructures arquitectòniques antigues al subsòl de l'immoble. En concret, s'han trobat diversos cubs i pous d'aigua que tenen uns 150 anys d'antiguitat. La Fundació Cabanas està documentant les troballes i realitzant un documental sobre el procés de descoberta.

Sis mesos després de l'inici de les obres de rehabilitació de l'antiga fàbrica de ceràmica de la família Arpí, que es convertirà en un museu dedicat a la família Cabanas, els operaris que tiren endavant la reforma continuen sorprenent-se. Així ho ha explicat un dels membres de la família, Ignasi Cabanas, que en declaracions al magazín 'Sant Cugat a Fons' ha donat detalls sobre les troballes que s'han posat al descobert al subsòl de l'edifici de Cal Gerrer.

Ignasi Cabanas

Des que van començar les obres, al gener, no han parat les sorpreses. Al subsòl s'han trobat diversos cubs i pous d'aigua.


Ignasi Cabanas indica que les estructures que s'han trobat tenen una antiguitat d'uns 150 anys. Va ser llavors quan es va construir la terrisseria de la família Arpí, que va sepultar les antigues construccions que van quedar amagades al subsòl.

El president de la Fundació Cabanas i principal promotor de les obres, Frederic Cabanas, està documentant les troballes i realitzant un documental que mostrarà el procés de descoberta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.