Sant Cugat està per sota de la mitjana de la comarca i de tot Catalunya en donacions de sang


  • Comparteix:

Sant Cugat ha tingut una mitjana de poc més de 30 donacions de sang per cada 1.000 habitants durant l'any passat, el que situa la nostra ciutat lleugerament per sota de la mitjana del Vallès Occidental i del conjunt de Catalunya. En total, al llarg del 2005 s'han produït 2.170 donacions al municipi. Aquestes dades s'han fet públiques coincidint amb el Dia del Donant de Sang, celebrat dimecres passat.

En declaracions al magazín 'Sant Cugat a fons' d'aquesta emissora, la cap de promoció del Banc de Sang i de Teixits de Catalunya, Elvira Ribó, ha repassat les dades de les donacions de sang del passat 2005 a Sant Cugat. Ribó ha explicat que la mitjana a la nostra ciutat és de poc més de 30 donacions per cada 1.000 habitants.

Elvira Ribó

A Sant Cugat l'any 2005 es van obtenir 2.170 donacions, contant tant les que es van extreure en el nucli de Sant Cugat, com a les empreses o escoles. Això vol dir que l'índex de donacions és de 30,4 per cada 1.000 habitants.


Aquestes xifres situen Sant Cugat per sota de la mitjana de la comarca del Vallès Occidental, que arriba a les 35,7 donacions per cada 1.000 habitants, i de les de Catalunya, que se situen en 37,3. La ciutat de Barcelona l'any 2005 va comptar amb 33,8 donacions per cada 1.000 habitants.

Aquestes dades s'han fet públiques amb motiu del Dia Mundial del Donant de Sang, que es commemora el 14 de juny. Coincidint amb aquesta celebració, el departament de Salut de la Generalitat i els centres hospitalaris catalans han celebrat diversos actes encaminats a conscienciar la població sobre les necessitats de donar sang.

Durant aquesta setmana també s'ha posat en marxa una campanya de recollida a tot Catalunya, que en el cas de Sant Cugat va tenir lloc dissabte passat a la Casa de Cultura i aquest dilluns a la seu del Club Muntanyenc Sant Cugat. Elvira Ribó ha tornat a fer una crida als donants i ha argumentat la importància d'incorporar les donacions en el nostre dia a dia.

Elvira Ribó

Evidentment que amb una vegada de donar sang no n'hi ha prou. Igual que passa amb les funcions vitals, que si les féssim una vegada tots sabem què ens passaria. Volem que la població es conscienciï de la importància de la donació i que es converteixi en un costum.


Les unitats mòbils de donacions de sang a la nostra comarca es poden trobar aquest divendres a Sabadell, a la plaça Doctor Robert, de deu del matí a dues del migdia i de quatre a vuit del vespre, i a Montcada i Reixac, des de les cinc de la tarda fins a dos quarts de nou del vespre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.