Sant Cugat es prepara per rebre la 'flama del Canigó', símbol d'unitat dels Països Catalans


  • Comparteix:

Una xerrada a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) ha donat aquest dijous el tret de sortida als actes de rebuda de la 'flama del Canigó', símbol d'unitat dels Països Catalans. Les activitats s'allargaran fins la vigília de Sant Joan, quan la flama arribarà a Sant Cugat enmig d'una gran festa de benvinguda.

La rossellonenca Daniela Grau ha ofert aquest dijous una xerrada a l'ANC que ha servit per divulgar el sentit simbòlic i ideològic de la 'flama del Canigó', símbol d'unitat dels Països Catalans. L'acte s'ha aprofitat també per recollir uns feixos de llenya que es faran arribar fins a la Pica del Canigó. Aquesta serà l'aportació santcugatenca a l'encesa de la flama, que es farà com cada any el 23 de juny, vigília de Sant Joan. Així ho explica el president dels Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat i membre de la comissió de la flama, Llorenç Batchellí.

Llorenç Batchellí

Es aquests acte es recolliran uns feixets de llenya que uns voluntaris portaran al Canigó el 17 i 18 de juny perquè el dia 23, quan s'encengui la flama, hi hagi presència de Sant Cugat.


Els actes continuaran el 22 de juny, amb una conferència-recital sota el títol 'Sant Joan com a diada nacional dels Països Catalans', que anirà a càrrec de l'historiador Oriol Junquera i el cantautor Cesc Freixes. Del 19 al 23 de juny, a més, s'exposaran cartells històrics sobre la flama a la Casa de Cultura, l'Ateneu i el CMSC.

Finalment el 23 de juny, vigília de Sant Joan, tindrà lloc la gran festa de rebuda de la flama a Sant Cugat, que es farà a la plaça d'Octavià i comptarà amb les actuacions de diverses entitats de cultura tradicional i popular. L'acte servirà per celebrar el sentit de la 'flama del Canigó', que explica Llorenç Batchellí.

Llorenç Batchellí

Dóna sentit als Països Catalans, que estan separats i en situació difícil. Cal que la nostra llengua i cultura, simbolitzades per la flama, s'uneixin per tenir vida pròpia.


L'arribada de la flama a Sant Cugat precedirà l'encensa del castell de focs i la foguera. Posteriorment, la flama es dipositarà al peveter del Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.