El Vallès Occidental, primera comarca amb una taula per lluitar contra el maltractament infantil


  • Comparteix:

El Vallès Occidental constituirà la primera Taula Territorial de Catalunya, que abordarà els casos de maltractament infantil de la comarca. Paral·lelament, el departament de Benestar i Família incrementarà la plantilla d'atenció a la infància a la nostra comarca. L'objectiu de les mesures és implicar els diferents agents socials per millorar la protecció de menors.

El Vallès Occidental serà la primera comarca a disposar d'una Taula Territorial de Coordinació i Intervenció en situacions de maltractament infantil. La consellera de Benestar i Família, Carme Figueras, ha anunciat la mesura en una reunió amb alcaldes i regidors de la comarca. A la trobada, també hi han participat representants del sistema educatiu i sanitari, així com dels Mossos d'Esquadra.

Amb aquestes taules territorials, la Generalitat pretén implicar els agents socials per promoure la protecció dels menors. D'aquesta manera, es promouran reunions periòdiques amb la participació de professionals de serveis socials, l'educació, l'àmbit judicial i els cossos de seguretat.

Enric Tomàs és el regidor de Sanitat i Serveis Socials de Sant Cugat

Enric Tomàs

El Vallès Occidental serà la primera comarca del país on s'engega aquesta taula participada pel govern català, consell comarcal i municipis, i podrem posar sobre la taula les situacions i buscar les eines que ens puguin ajudar a millorar actuacions i protocols


A partir del treball en xarxa, es pretén unificar criteris d'actuació davant la infància i adolescència en risc social. També es coordinaran procediments per a la detecció i intervenció en casos de maltractament de menors.

D'altra banda, la Generalitat reforçarà els tres serveis especialitzats d'atenció a la infància del Vallès Occidental. En concret, 27 professionals s'incorporaran a departaments de protecció i atenció de menors d'edat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.