Els CEIPs dedicaran la sisena hora a reforçar les matemàtiques i les llengües


  • Comparteix:

Alguns centres ja han obert les portes abans de l'inici del curs per fer l'acolliment dels alumnes

Alguns centres ja han obert les portes abans de l'inici del curs per fer l'acolliment dels alumnes

La comunitat educativa de Sant Cugat confia que la sisena hora lectiva contribuirà a reduir el fracàs escolar. Les escoles públiques del municipi dedicaran aquest complement educatiu, principalment, a reforçar matèries bàsiques com matemàtiques o llengua. La mesura, que s'inclou en el Pacte Nacional per a l'Educació, està portant però alguns problemes de coordinació a les escoles.

La comunitat educativa espera que la introducció de la sisena hora lectiva a partir del nou curs escolar serveixi per augmentar el nivell dels escolars dels centres públics en matèries considerades bàsiques.

El vicepresident de la Coordinadora d'AMPAs, Jordi Comas, explica a què es dedicarà aquest complement educatiu a les escoles de la nostra ciutat.

Jordi Comas

La teoria és que una hora lectiva que no serveix per augmentar el currículum sinó per donar més temps per arribar a aconseguir-lo. Com a pares aquest objectiu ja ens està bé.


La introducció de la sisena hora lectiva està comportant alguns problemes de coordinació a les escoles, sobretot pel que fa a la planificació d'horaris i professorat. Malgrat això, la comunitat docent creu majoritàriament que aquesta mesura pot contribuir a reduir el fracàs escolar.

Escoltem el director del CEIP la Floresta, José Manuel Casteleiro, i a la directora del CEIP Jaume Ferran i Clua, Clara Caso.

José Manuel Casteleiro i Clara Caso

Aquest és l'objectiu de la sisena hora. El fet de complementar les assignatures bàsiques pot fer que es redueixi el fracàs escolar.


D'altra banda, algunes escoles del municipi ja han obert les portes als alumnes aquesta setmana, encara que el curs escolar comença el proper 12 de setembre. Aquesta mesura és fruit del Pacte Nacional per a l'Educació i pretén ajudar a conciliar la vida laboral i la vida familiar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.