Aprovada l'ampliació de la Xarxa Natura 2000, que inclou la serra de Collserola


  • Comparteix:

L'ampliació eleva a més d'un milió d'hectàrees la superfície terrestre i marina protegida a tot Catalunya

L'ampliació eleva a més d'un milió d'hectàrees la superfície terrestre i marina protegida a tot Catalunya

El govern català ha aprovat el projecte d'ampliació de la Xarxa Natura 2000, que augmenta en 400.000 hectàrees la superfície protegida. La proposta inclou, entre d'altres zones, la serra de Collserola. En els propers dies el text es remetrà al govern de l'Estat, que enviarà la proposta a la Unió Europea.

Després de rebre més de 6.000 al·legacions, el govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts la proposta d'ampliació de la Xarxa Natura 2000. D'aquesta manera, una tercera part de la superfície de Catalunya passa a formar part d'aquesta xarxa europea de zones naturals protegides.

La serra de Collserola és un dels espais inclosos en l'ampliació, que eleva a més d'un milió d'hectàrees la superfície terrestre i marina protegida a tot Catalunya. Tant els col·lectius ecologistes com el Consorci del Parc de Collserola -integrat per Sant Cugat i vuit municipis més- havien demanat amb insistència la inclusió de la serra a la Xarxa Natura 2000.

Així ho recordava l'alcalde, Lluís Recoder, per a qui aquest ha de ser un pas més per preservar aquest espai.

Lluís Recoder

Els esforços conjunts, si la Generalitat s'hi implica, han de ser a fi de bé. Sempre he demanat que no es deixi un esforç tan gran com la protecció de Collserola sobre les espatlles dels ajuntaments.


Durant el període d'al·legacions, la Generalitat ha incorporat 150 propostes dels ens locals i més de 200 de la societat civil.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.