L'alcalde Recoder i Jordi Pujol assisteixen a l'acte inaugural del curs acadèmic de la UAB


  • Comparteix:

El president Pujol a l'acte d'inauguració del curs acadèmic de la UAB

El president Pujol a l'acte d'inauguració del curs acadèmic de la UAB

Milers d'estudiants van començar o reprendre ahir els seus estudis universitaris, després de les vacances d'estiu. La Universitat Autònoma de Barcelona va inaugurar el seu curs acadèmic, que enguany coincideix amb la celebració de l'Any de les llengües en aquest centre.

L'alcalde Lluís Recoder va assistir a l'acte inaugural, per mostrar la implicació de Sant Cugat amb les universitats i va reiterar la importància del projecte de la ciutat com a campus universitari. Així ho deia, moments abans que comencés la sessió inaugural:

Lluis Recoder

Per la ciutat de Sant Cugat mantenir una vinculació estreta amb el món universitari que ens envolta és molt important


A l'acte també hi va assistir el president de la Generalitat, Jordi Pujol. El president Pujol va fer un discurs i va dir que tenim un nivell d’educació que és insuficient, tot i que ha millorat molt. En aquest sentit, Pujol va dir que Catalunya no rep prou beques de l’Estat.

Jordi Castellanos

En la societat competitiva del capitalisme avançat l'única ètica que predomina és la del triomf


La lliçó inaugural del curs acadèmic l'ha fet Jordi Castellanos, catedràtic de filologia catalana de la UAB. Castellanos ha pronunciat la xerrada 'Quan les torres cauen: reflexions entorn de la crisi de les humanitats'. Jordi Castellanos ha parlat de la crisi d'idees que hi ha al món occidental, en el qual predomina l'esperit capitalista. Castellanos ha dit que 'en la societat capitalitzada l'única ètica que predomina és la del triomf i la de fer diners per consumir'. Segons el professor de la UAB, 'en aquest món la cultura humanística té poca cosa a fer'.

Jordi Pujol

De la manera com reparteix les beques l'Estat resulta que els qui no rebem prou beques som nosaltres


Jordi Castellanos ha manifestat que l’enfonsament de les Torres Bessones ens adverteix que alguna cosa en la civilització occidental no està resolta. Vivim, segons Castellanos, en una societat en la qual un dels trets de la post-modernitat ha estat la ruptura de la frontera entre l’alta cultura i la cultura de masses que representen els shows de televisió. En aquest sentit, ha afegit que l’argument de la qualitat estètica i dels valors fan olor a socarrim.

Jordi Castellanos ha explicat que en una situació de crisi de les humanitats cal replantejar-se l'ensenyament de les matèries humanístiques. Dins la universitat maquen veus i manquen debats que serveixin per obrir finestres al món, ha dit Castellanos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.