Sant Cugat declara una 'guerra pacífica' a l'incivisme


  • Comparteix:

Els nous agents cívics amb Recoder i la tinent d'alcalde, Mercè Conesa

Els nous agents cívics amb Recoder i la tinent d'alcalde, Mercè Conesa

L'Ajuntament s'ha fixat el propòsit de reduir les actituds incíviques dels ciutadans amb la creació dels anomenats Agents Cívics. Aquest cos de vuit persones patrulla els carrers advertint els santcugatencs de qualsevol comportament que pugui malmetre la convivència ciutadana. L'incivisme costa anualment a la butxaca dels santcugatencs 493.000 euros.

En els seus primers tres mesos de funcionament, els Agents Cívics han fet 126 avisos a propietaris de gossos que no han recollit la defecació del seu gos. Aquest tema, juntament amb el mal ús dels contenidors de brossa, han centrat les primeres actuacions d'aquesta patrulla de set agents i un coordinador.

Amb un cost de 50.000 euros, els Agents Cívics pentinen els carrers de la ciutat advertint els ciutadans sobre determinades actituds incíviques. Disposen d'un taló de multes, que sense penalització monetària, permet fer un toc d'atenció de les molèsties que pot comportar l'incivisme.

L'objectiu, segons l'alcalde, Lluís Recoder, està molt clar.

Lluís Recoder

Des de l'Ajuntament de Sant Cugat hem declarat una guerra pacífica a l'incivisme i la volem guanyar en col·laboració amb els ciutadadns i ciutadanes del municipi


El Departament de Treball subvenciona el 40% del cost d'aquest servei ja que s'emmarca en el programa 'Nous filons d'ocupació' que permet contractar persones amb dificultats d'inserció laboral. Segons la tinent d'alcalde de Serveis Generals, Mercè Conesa, aquest fet permet dotar el programa amb un afegit social.

Mercè Conesa

Amb aquest programa no només portem el civisme al carrer sinó que també obrim un nou filó d'ocupació


Els Agents Cívics formen part del programa per fomentar el civisme engegat per l'Ajuntament i que pretén acabar amb determinades actituds que ens costen, entre tots, la quantitat de 493.000 euros cada any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.