La delegació santcugatenca finalitza la visita a Alba després d'haver assentat els fonaments del futur agermanament


  • Comparteix:

L'agermanament amb la ciutat italiana d'Alba ja té els fonaments posats i està prou madur per ser una realitat l'any vinent. Així ho ha afirmat l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, al final de la visita que la delegació local ha fet a la localitat piamontesa. Recoder ha subratllat que la trobada ha servit per especialment per estrènyer vincles entre la societat civil dels dos municipis.

La delegació santcugatenca que aquest cap de setmana ha visitat el municipi d'Alba, al Piamont, torna amb un bon regust de boca i amb la feina feta. I és que després de 3 dies molt intensos, l'alcalde de la nostra ciutat, Lluís Recoder, ha assegurat que s'ha consolidat la relació iniciada ja fa anys i s'han assentat les bases pel futur agermanament.

En aquest sentit, Recoder ha apuntat que en les properes setmanes vol presentar una proposta als portaveus municipals per poder-la tirar endavant en els propers mesos.

Lluís Recoder

La meva intenció és reunir-me amb els portaveus i fer una proposta. Ho hem d'acabar d'ajustar amb el calendari però si ho podem fer a finals d'aquest any o principis del vinent, crec que està prou madur


En termes similars s'ha expressat l'alcalde d'Alba, Giussepe Rossetto, que ha afirmat que ja s'està treballant per fer realitat aquest projecte.

Giussepe Rossetto

Serà al 2007 l'any en què formalitzarem els nostres vincles i ho farem per deure d'hospitalitat, primer a Espanya i després a Itàlia


Coincidint amb la Fira de la Tòfona Blanca, les prop de 60 persones de la nostra ciutat que han viatjat a Alba han pogut conèixer de prop les principals tradicions de la zona i han gaudit d'activitats diverses com una recepció institucional i un sopar de gala. De la seva banda, la delegació local també ha aportat el seu gra de sorra amb una actuació dels Bastoners i una exhibició de la Gimnàstica Rítmica del Club Muntanyenc.

Precisament, un dels principals objectius de la trobada era estrènyer vincles entre ciutadans i entitats i entre les dues cultures. Un objectiu que per a Recoder, és la clau d'aquest agermanament.

Lluís Recoder

Hem pogut estrènyer aquests llaços entre persones que per mi són la clau de l'agermanament. Sempre hem dit que no és un agermanament entre ajuntaments sinó entre ciutats


Recordem que la delegació santcugatenca que ha anat a Alba estava integrada per una representació institucional encapçalada per l'alcalde i tots els portaveus municipals, així com per una representació de l'Esbart i de la Gimnàstica Rítmica del CMSC. No hi han faltat tampoc representants dels mitjans de comunicació locals, entre ells dos periodistes de Ràdio Sant Cugat, que han informat puntualment del desenvolupament de la trobada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.