La Policia Local imposa més de 2.500 sancions per incivisme en deu mesos


  • Comparteix:

L'equip de govern valora molt positivament la segona fase de la campanya de civisme 'Sant Cugat cívic. També és cosa teva'. Durant els primers nou mesos de l'any, la Policia Local ha imposat més de 2.500 sancions relacionades amb actuacions incíviques. La neteja de la ciutat i la mobilitat són els grans eixos d'actuació de la campanya.

Entre les sancions destaquen les 205 relacionades amb la neteja, com no dipositar les escombraries dins dels contenidors o enganxar cartells a les façanes, i les 1.050 sancions per estacionar en doble fila o sobre la vorera. A més, la policia municipal ha comptabilitzat dues sancions mensuals relacionades amb les defecacions dels gossos i el vandalisme. També n'ha registrat setze per alterar la convivència, com orinar a la via pública.

Per combatre aquestes accions incíviques, l'Ajuntament ha endegat tot un seguit d'iniciatives durant l'any. L'edició de llibres didàctics de les Tres Bessones, la col·locació d'adhesius als contenidors on es llegeix 'A dins sí! a terra no!', la publicació d'anuncis als cinemes i la presentació dels agents cívics són les més destacades.

El regidor de Civisme, Jordi Puigneró, ha destacat l'agent cívic com l'acció més important de l'any.

Jordi Puigneró

Fins ara les accions que s'havien fet eren més passives, aquesta figura va enfocada directament al ciutadà.


L'alcalde, Lluís Recoder, ha valorat molt positivament la campanya i ha destacat la importància de que tota la ciutadania s'impliqui amb la ciutat. En aquest sentit, Recoder ha animat tothom a 'perdre la por' a cridar l'atenció dels incívics.

Lluís Recoder

Voldria que tothom fos conscient de que és per culpa de pocs que patim incivisme i per això animo a la gent a que perdin la por a cridar l'atenció en els incívics.


L'alcalde ha avançat que la campanya continuarà en la mateixa línia i treballarà sobretot en tres aspectes: informar, posar mitjans a l'abast de les persones cíviques i sancionar de manera 'implacable'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.