Les autoritats sanitàries alerten d'un relaxament social envers la perillositat de la Sida


  • Comparteix:

Un total de 98 persones s'han infectat pel virus de la sida des de l'any 1981 a la nostra ciutat. Això suposa la detecció de tres nous diagnòstics respecte a l'any passat, segons dades del Centre d'Estudis Epidemiològics sobre la Sida de Catalunya. Les dades posen de manifest que la majoria de noves infeccions es produeixen per via sexual i que els joves són la població més vulnerable.

Les dades del Centre d'Estudis Epidemiològics sobre la Sida demostren que a la nostra ciutat, com al conjunt de Catalunya, la incidència de la malaltia és major en la població masculina. La principal via d'infecció és, cada vegada més, la transmissió sexual, tant homosexual com heterosexual. Segons els experts, aquesta tendència trenca amb el tòpic dels grups de risc i evidencia que tothom està exposat al contagi si no pren mesures de protecció en les seves relacions sexuals.

El director del Centre d'Estudis Epidemiològics, Jordi Casabona, adverteix que la població jove és la més vulnerable.

Jordi Casabona

La majoria de nous diagnòstics s'han infectat per via sexual. Això confirma la necessitat de repensar els missatges i les poblacions dianes. Els joves són més vulnerables.


El doctor Casabona aposta per intensificar les campanyes de prevenció, però reconeix que la informació no garanteix el canvi de conducta, especialment entre els més joves. En aquest sentit, Casabona alerta d'un relaxament social envers la perillositat de la malaltia.

Jordi Casabona

La irrupció dels tractaments antirretrovirals ha creat una falsa sensació de seguretat. La gent creu que ja no és tan greu, que es pot curar... No és cert.


Les autoritats sanitàries adverteixen que el nombre d'infeccions a Catalunya està lluny de disminuir. En alguns grups de població, la incidència dels diagnòstics ha tornat a incrementar-se.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.