La Generalitat inicia la conversió de la bòbila Sugranyes, a Cerdanyola, en dipòsit de residus


  • Comparteix:

La Generalitat subvenciona amb gairebé 8 milions d'euros el Consorci de Residus del Vallès Occidental per convertir la bòbila Sugranyes, ubicada a Cerdanyola, en un dipòsit controlat de residus. La nova planta de tractament de residus de la comarca substituirà l'actual abocador de Coll Cardús, a Vacarisses. Sant Cugat no hi abocarà brossa, perquè està integrada en l'Entitat Metropolitana de Gestió de Residus.

El govern destinarà una subvenció de 7'9 milions d'euros perquè la bòbila Sugranyes -també coneguda com a argilera Elena- prengui el relleu de l'abocador de Coll Cardús.

Amb la subvenció es pretén completar el sistema regional metropolità de gestió de residus. El nou espai, que hauria de començar a funcionar a mitjans d'aquest any, es convertirà en un centre de tractament de productes que no afectin el projecte de parc científic de la zona. Es preveu que el dipòsit de residus funcionarà a ple rendiment cap al 2010.

Sant Cugat, però, no abocarà residus a aquest equipament. Des de finals del 2005, la nostra ciutat s'integra al sistema metropolità de tractament de residus, tot i que no ha abandonat els organismes comarcals. Els residus santcugatencs es portaran, a partir d'ara, al municipi d'Hostalets de Pierola. Ho explica la regidora de Serveis Urbans, Cristina Paraira.

Cristina Paraira

Això a Sant Cugat no li afecta, perquè formem part de l'Entitat Metropolitana. Amb el tancament de Vacarisses, els nostres residus aniran a Hostalets de Pierola.


Paraira ha explicat, a més, que la proximitat del futur dipòsit de residus de Cerdanyola no provocarà un impacte negatiu sobre la nostra ciutat. Segons la regidora, el projecte preveu que serà un equipament 'net'.

Cristina Paraira

Es fan bales on ja no hi ha residus orgànics, que és el que provoca les molèsties i males olors. Es dipositen amb un sistema diferent al dels abocadors tradicionals.


Recordem que la integració de Sant Cugat en el sistema metropolità de tractament de residus va implicar la introducció d'una nova taxa, que es paga a través del rebut de l'aigua.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.