Rebuda institucional als infants russos que han passat el Nadal a Sant Cugat


  • Comparteix:

Quinze nens i nenes russos han passat les festes de Nadal a la nostra ciutat acollits per famílies santcugatenques. L'alcalde, Lluís Recoder, els ha rebut a la sala de plens de l'Ajuntament, acompanyats per una representat del ministeri d'ensenyament rus. És la segona vegada que Sant Cugat participa en l'acollida.

Una sala de plens plena a vessar de pares i mares catalans i d'infants russos ha estat l'escenari de la recepció que l'alcalde, Lluís Recoder, ha fet en motiu de l'acollida de 15 nens d'un orfanat de Moscou en famílies santcugatenques. Al llarg de tres setmanes, els nens ha pogut conèixer els costums catalans.

La iniciativa, que es fa per segona vegada a la nostra ciutat, intenta crear un ambient familiar. Ho explica un dels membres de l'Associació de Famílies Adoptants a Rússia (ASFARU), Josep Lluís Esteban.

Josep Lluís Esteban

Des del principi aquest lligam és perquè els nens, que són orfes, facin activitats familiars.


Esteban ha afegit que l'entorn familiar santcugatenc proporciona un referent emocional per als infants russos. L'experiència també suposa un enriquiment mutu entre nens de dues cultures diferents.

De la seva banda, la representant del Ministeri d'Educació de Rússia, Margarita Nikita, que també ha assistit a la trobada, ha volgut agrair l'acollida dels santcugatencs.

Margarita Nikita

Agrair a les famílies i a l'alcalde que els nens hagin pogut estar aquí. Els nens s'emporten l'amor de Catalunya i de les famílies.


Nikita espera que aquesta iniciativa tingui continuïtat.

De la seva banda, l'alcalde, Lluís Recoder, ha mostrat la seva satisfacció per poder celebrar aquesta trobada i ha agraït la col·laboració de les famílies i associacions que fan possible la iniciativa.

Lluís Recoder

Estic molt content de rebre els nens a la sala de plens. Així s'acaba una visita molt intensa.


Per acabar l'acte, l'alcalde ha ofert un berenar per als nens, les famílies catalanes i representants russos al mateix Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.