El Banc del Temps supera el centenar d'usuaris, però només 26 persones intercanvien serveis


  • Comparteix:

Un centenar d'usuaris ja formen part del Banc de Temps, tot i que només 26 membres han intercanviat serveis en el darrer any. Una quarantena de persones s'ha sumat a la inciativa durant el 2006. El perfil habitual del soci és una dona d'entre 31 i 40 anys, que treballa fora de casa i amb estudis de batxillerat o universitaris.

El Banc de Temps permet als usuaris intercanviar temps per habilitats i serveis. El nombre d'intercanvis de la iniciativa ha crescut en paral·lel a l'augment de socis. Els usuaris han intercanviat 101 serveis o habilitats durant el 2006, gairebé 40 més que el 2005. Els serveis més intercanviats estan relacionats amb el bricolatge, el massatge i la cuina.

No obstant això, continua havent-hi més oferta que demanda. En total, s'ofereixen 121 activitats, distribuïdes principalment en àrees com els idiomes, el lleure, l'atenció a persones i a les tasques domèstiques.

La tècnica municipal de l'àrea de Participació, Anna Soler, remarca que pocs usuaris concentren bona part dels serveis oferts.

Anna Soler

26 persones intercanvien serveis, però hi ha encara molts socis que no s'han atrevit a intercanviar.


Segons els responsables de la iniciativa, els participants no intercanvien serveis per necessitat, sinó que també busquen compartir aficions i establir relacions socials.

El regidor de Participació Ciutadana, Jordi Puigneró, subratlla el suport de l'Ajuntament al Banc del Temps.

Jordi Puigneró

Ens agrada fomentar l'intercanvi entre la gent. Hi continuem donant suport.


7 de cada 10 usuaris són dones i la major part dels memebres se situa en les franges d'edat d'entre 31 i 70 anys. 8 de cada 10 usuaris són de Sant Cugat, mentre que la resta es reparteix, majoritàriament, entre Valldoreix i Rubí.





  • Comparteix:

COMENTARIS

Trobo aquesta iniciativa molt interessant. Em sabríeu dir com contactar amb aquest servei? -- Gràcies --

dana. Enviat el 29/des/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.