Els veïns de Can Borrull celebren la legalització del barri amb un dinar popular


  • Comparteix:

L'Associació de veïns de Can Borull ha celebrat, aquest dissabte, la legalització dels habitatges que va aprovar la Generalitat el passat febrer, després de més de quaranta anys de reivindicacions. Més d'una setantena de veïns del barri s'han sumat a la celebració, amb un esmorzar i dinar que s'ha fet a l'anomenat 'Casal del Pi'.

Les cases legalitzades, una cinquantena en total, s'havien construït als vorals de la carretera de Vallvidrera abans que el Pla General Metropolità del 76 declarés la zona com a no urbanitzable. Des d'aleshores, els veïns han reivindicat que es reconeguessin els seus drets adquirits, i que es legalitzessin les seves vivendes. Segons la presidenta de l'Associació, Maria Rosa Golovart, després d'una lluita de més de 40 anys amb tota mena d'entrebancs legals, la legalització s'havia de celebrar amb tots els veïns.

Maria Rosa Golovart

Estem molt contents i satisfets. Hi ha, però, alguns veïns preocupats perquè no s'ha pogut legalitzar el seus habitatges


La legalització s'ha aconseguit, després de mesos de negociació, amb un treball conjunt entre els veïns, l'Ajuntament, el Parc de Collserola i la Generalitat. L'alcalde, Lluís Recoder, celebrava que, finalment, s'hagi arribat a una bona solució que resol l'excepcionalitat de Can Borrull.

Lluís Recoder

Ha estat una feina de molts anys: allà hi havia una població consolidada, i jo vaig adquirir un compromís amb aquesta gent. La legalització els ha canviat la vida.


La celebració ha comptat també amb una mostra fotogràfica, a càrrec de la vice-presidenta Maria Àngels Quadras, que ha permès veure la transformació del barri en els últims anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.