Un oncòleg de l'HGC recull en un llibre experiències de curació del càncer


  • Comparteix:

El director d'Oncologia de l'Hospital General de Catalunya, José Ramon Germà, explica en el seu darrer llibre algunes claus per afrontar un càncer. Germà creu que l'aspecte psicològic és la base per la superació de la malaltia, així com la relació entre el doctor i el pacient.

Amb el títol 'El cancer se cura', editat per Planeta, Germà analitza la malatia des de diferents punts de vista. El metge fa un recorregut pels avenços mèdics del segle XX, fa una història de la malaltia i relata 50 casos de persones que han aconseguit superar la malaltia.

Germà, que és també cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Institut Català d'Oncologia, ha destacat al magazín 'Sant Cugat a fons' la part psicològica en el procés de curació.

José Ramon Germà

Desenvolupar la força interior davant d'un diagnòstic difícil. Per això el pacient ha de saber com està i tocar de peus a terra.


A l'obra, Germà subratlla la complicitat necessària entre familiars, pacient i doctor per superar una malaltia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.