L'Ajuntament subvenciona 31 projectes de cooperació i sensibilització durant el 2007


  • Comparteix:

Prop de 500.000 euros són els que l'Ajuntament ha destinat a finançar 31 projectes de cooperació i sensibilització durant aquest any. Els fons destinats suposen el 1% del pressupost municipal i la partida més important és l'assignada als projectes d'entitats amb un 45% del total.

S'han finançat 17 projectes de cooperació i 14 de sensibilització portats a terme per diferents entitats. L'aspecte més destacat és que l'Ajuntament és un dels pocs consistoris de Catalunya que destina l'1% del pressupost municipal a solidaritat i cooperació.

Escoltem l'alcalde, Lluís Recoder.

Lluís Recoder

Ajuntaments de les poblacions grans que dediquin l'1% no arriben als dits d'una ma. Crec que és bo que ho tinguem en compte i que valorem l'esforç que fem tots plegats.


En matèria de cooperació, el projecte al qual més recursos ha destinat l'Ajuntament és el de l'entitat Consum Xarxa Solidari basat en el desenvolupament rural sostenible al riu Haina, a la República Dominicana. Pel que fa a l'apartat de sensibilització, el més ben dotat és el de l'Observatori del Deute en la Globalització centrat en el deute extern.

La Generalitat ha volgut posar de relleu l'esforç que ha fet l'Ajuntament. El director general de Cooperació al Desenvolupament, David Minoves, ha destacat el model seguit per l'equip de govern.

David Minoves

Sant Cugat és el model de cooperació municipalista a seguir perquè representa un model que ha evolucionat amb similituds amb la que ha fet la Generalitat de Catalunya.


Les altres partides del pressupost de solidaritat i cooperació són cooperació directa i el conveni amb la Universitat Internacional de la Pau (Unipau).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.