Els centres públics d'ensenyament, a excepció del Pins del Vallès, fan avui vaga per protestar contra la Llei de Qualitat


  • Comparteix:

La majoria dels centres educatius públics de la ciutat estan avui tancats

La majoria dels centres educatius públics de la ciutat estan avui tancats

Tots els centres públics d'ensenyament de Sant Cugat, a excepció del Pins del Vallés, han fet vaga avui per protestar contra la Llei de Qualitat de l'Ensenyament que promou el PP. En canvi, cap dels centres privats de la ciutat s'ha sumat a la convocatòria.

Unes 50.000 persones, entre professors, pares i alumnes, segons els sindicats, i 10 mil segons la policia, han desfilat aquest migdia pels principals carrers de Barcelona i les capitals de província en contra del projecte de Llei de Qualitat de l'Ensenyament.
Els sindicats de l'ensenyament consideren aquesta llei regressiva i segregadora. El professor de La Floresta i també regidor d'Iniciativa per Catalunya Verds, Joan Balada, ha explicat els motius per sumar-se a la vaga:

Joan Martí Balada

És una reforma injusta i hi ha molts motius pels quals s'ha de seguir aquesta vaga


Els aspectes més criticats són el retorn de la revàlida en acabar el batxillerat, i l'establiment d'itineraris diferents a partir dels 14 anys depenent del rendiment escolar.

Per la seva banda, Susanna Canals, membre de la Coordinadora d'Associacions de Pares i Mares, ha explicat que aquesta llei no resol els problemes que té plantejats l'escola:

Susanna Canals

Hi ha moltes propostes per millorar l'ensenyament que no recull aquesta llei


En canvi, des del Partit Popular s'han defensat les virtuts d'aquesta llei. El popular Albert Villagrasa afirma que l'establiment d'itineraris es fa segons les prioritats i necessitats dels alumnes:

Albert Villagrasa

Aquesta llei encamina els nens cap a uns estudis o cap a un ofici


La manifestació ha acabat amb incidents per part dels manifestants quan han arribat davant de la delegació del govern estatal a Catalunya. Recordem que aquesta protesta té lloc dos dies abans de l'inici del debat d'aquest projecte de llei. La Generalitat ha anunciat que presentarà un recurs d'inconstitucionalitat contra la llei si no es modifica abans de la seva aprovació definitiva, perquè envaeix competències autonòmiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.