Castellers de Sant Cugat certifica la visió positiva dels ciutadans envers els castells


  • Comparteix:

Castellers de Sant Cugat certifica la bona imatge que tenen els catalans sobre el fet casteller, tal com revela un estudi. Els camises verdes també constaten un creixent interès pels castells com recull aquesta enquesta.

L'estudi sobre la valoració de l'activitat, encarregat per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, inclou un univers de prop de 2.500 persones majors de 15 anys. La dada més destacada revela que prop d'un 94% dels catalans valoren molt positivament els castells.

El cap de colla de Castellers, Marcel Serra, constata que a la ciutat també es valoren molt els castells.

Marcel Serra

Tenim la percepció que la gent valora positivament els castells i continuament s'atança gent a la colla.


L'únic punt negatiu de l'enquesta és que dos de cada tres catalans considera que carregar castells és una activitat perillosa. Segons Serra, aquesta perillositat és relativa i assegura que hi ha tant risc com practicar esports tan quotidians com l'esquí, el bàsquet o el futbol.

Marcel Serra

Hi ha estudis rigorosos de perillositat que van demostrar que la incidència d'accidents fent castells és menor que practicant futbol o bàsquet.


Pel que fa a la seguretat, Serra també ha parlat sobre l'estudi que s'està fent sobre l'ús del casc entre els integrants més joves de les colles. Segons el cap de colla, la utilització d'aquest element de seguretat ha eliminat les fractures de crani entre els més petits.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.