L'Ajuntament posa en marxa un espai web amb informació sobre l'adopció de gossos


  • Comparteix:

La web es pot consultar a 'santcugat.org/gossos/'

La web es pot consultar a 'santcugat.org/gossos/'

L'Ajuntament està impulsant l'adquisició responsable d'animals de companyia a través de la seva pàgina web. 'Adopta'l' és una iniciativa que vol reduir els casos d'abandonament que es produeixen després de la compra massiva d'animals durant les festes nadalenques.

'Petit', 'Mel' o 'Lucero' són els noms d'alguns dels gossos que es poden trobar a la web del consistori. A l'adreça www.santcugatobert.com/gossos, descobrim 'Adopta'l', un lloc web on els ciutadans poden trobar tota la informació per a realitzar l'adopció.

Clicant les fotografies dels animals, els interessats poden obtenir dades com la raça, l'edat, les mides i el color. A més, es pot fer la sol·licitud directament des de la pàgina web, o bé trucar al consistori o al 010.

En aquesta adreça electrònica, també es publiquen quins són els deures dels propietaris a l'hora de tenir un animal de companyia. Es recomana, entre d'altres punts, que el gos no defequi a la via pública, que es mantingui en bones condicions higièniques i que eviti fer lladrucs per les nits.
Aquests punts també els prediquen les protectores d'animals. A Sant Cugat, la presidenta de la protectora Caan, Carme Tarrés, ha enviat el següent missatge als santcugatencs:

Carme Tarrès

Abans de comprar per impuls un animal, els ciutadans haurien d'anar a la gossera municipal


Per la seva banda, la responsable de la protectora 'Cau d'Amics', Montse Sanz, ha resumit amb les següents paraules els principals motius d'abandonament d'animals:

Montse Sanz

La única raó per abandonar un animal és l'egoïsme humà


A l'hora de tenir cura d'un animal hi ha actituds que estan penalitzades. Si no es recullen les deposicions s'imposa una multa de fins a 60 euros; si no porta corretja i morrió, en cas que sigui un animal considerat perillós, la sanció pot arribar als 90. La penalització més greu és la relacionada amb els maltractaments. A l'amo li pot costar 900 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.