El Síndic de Greuges de Sant Cugat tramita més expedients que ciutats com Terrassa i Sabadell


Temes relacionats

El Síndic atribueix al nivell socioeconòmic de la ciutat l'alta acceptació de la seva figura (15/abr/08)


  • Comparteix:

El Síndic de Greuges de Sant Cugat ha tramitat un total de 124 expedients en el seu primer any d'existència, una xifra que supera, en proporció, ciutats com Terrassa i Sabadell. El síndic local, Jaume Clavell, apunta que el perfil socioeconòmic dels santcugatencs pot explicar la bona acollida d'aquesta institució a la ciutat. Clavell admet que no ha rebut cap queixa de cap immigrant, i es planteja visitar diferents associacions per tal de donar-se a conèixer.

El Síndic de Greuges de Sant Cugat va prendre possessió del seu càrrec el 3 de maig de l'any passat, tot i que la seva oficina no va obrir fins l'11 de juny següent. Durant aquest encara no any de vida, el síndic ha obert un total de 124 expedients, un número que, en proporció, és superior al de ciutats properes com Terrassa i Sabadell. Sabadell, per exemple, amb una població que gairebé triplica la de Sant Cugat, n'ha rebut 140.

El síndic local, Jaume Clavell, creu que una possible explicació d'aquest fenomen són les particularitats socioeconòmiques de la ciutat.


Jaume Clavell

S'hauria de fer un estudi sociològic, però crec que els ciutadans de Sant Cugat, per la seva procedència socioeconòmica, són més propensos a la queixa i a defensar els seus drets.


El síndic es proposa, ara, visitar les diverses associacions i entitats de la ciutat per donar a conèixer la seva tasca i corregir aquesta anomalia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.