Es desestima la demanda de Francisco Margenat reclamant el retorn dels terrenys de la Rambla del Celler


  • Comparteix:

Als terrenys reclamats per Margenat l'Ajuntament edifica -entre d'altres equipaments- el gran pavelló del centre de la ciutat i un club de fitness

Als terrenys reclamats per Margenat l'Ajuntament edifica -entre d'altres equipaments- el gran pavelló del centre de la ciutat i un club de fitness

El jutjat de Rubí ha desestimat la demanda presentada per Francisco Margenat reclamant la reversió dels terrenys de la Rambla del Celler que va cedir a l'Ajuntament l'any 1962. La sentència diu que en haver passat més de trenta anys on els terrenys han estat destinats a equipaments esportius -tal i com es contemplava en les condicions de la cessió-, el demandant no té dret a reclamar l'aplicació de la clàusula de reversió.

El tribunal considera que l'Ajuntament ha complert les condicions de la donació i que en cap cas ha alterat les clàusules del contracte. La sentència recull que queda provat que durant 30 anys l'Ajuntament ha destinat a usos esportius i culturals els terrenys, i per tant ha complert legalment la seva part del contracte.

Francisco Margenat Borí reclamava el retorn dels terrenys cedits pel seu pare perquè entenia que l'Ajuntament, en permetre la construcció d'un fitness en aquesta zona amb preus regulats, havia incomplert el pacte de cessió que estipulava que tindria un ús esportiu exclusivament gratuït.

L'Ajuntament, per la seva banda, argumentava que el donant va rebre, en el seu dia, importants contraprestacions per la cessió dels terrenys en forma de requalificació d'altres espais, a més de l'exoneració en el pagament de contribucions especials. Per tant, la cessió, en el fons, no va ser gratuïta. També afegeix que aquests terrenys continuen tenint un ús per equipaments públics ja que s'hi preveu aixecar el PAV 3, el gran pavelló de la ciutat, el fitness i el gimnàs, entre d'altres instal·lacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.