Les llicències que els Ajuntaments atorguen als centres infantils no garanteixen que siguin escoles bressol


Temes relacionats

Denuncien presumptes maltractaments a infants en una ludoteca de la ciutat (22/oct/08)

La ludoteca denunciada nega els fets i es querella contra l'acusadora (22/oct/08)


  • Comparteix:

Façana de l'Ajuntament

Façana de l'Ajuntament

La denúncia a una treballadora d'una ludoteca per presumptes maltractaments a infants ha reobert el debat sobre l'absència de regulació d'aquest sector. L'equip de govern remarca que les llicències que atorga a centres infantils només avalen les condicions físiques de l'espai, però no garanteixen que siguin escoles bressols reconegudes per la Generalitat.

En resposta a una pregunta d'ICV-EUiA, la regidoria de Medi Ambient ha explicat que la ludoteca on s'haurien produït els maltractaments va obtenir una llicència d'escola bressol de l'Ajuntament al 2000 que només avala les condicions físiques del local. Segons l'equip de govern, aquest és un pas previ indispensable perquè aquests centres rebin l'autorització definitiva per treballar com a escola bressol. Tot i això, alguns d'aquests centres no demanen aquest vistiplau al govern i ofereixen els seus serveis com a ludoteques.

Medi Ambient ha afegit que la concessió a aquest centre va arribar sis anys abans que la Generalitat determinés que ludoteques i altres espais infantils no podien fer servir el nom d'escola bressol per explicar les seves activitats.

La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, ha explicat que s'ha afegit una nova clàusula en la concessió de llicències a centres infantils per evitar confusions.


Marta Subirà

En aquestes llicències, ara determinem que no es pot fer servir el terme 'escola bressol' aquells centres que no tinguin el permís de la Generalitat.



Subirà també ha admès que, fins fa poc, a la web de l'Ajuntament constava la ludoteca on exerceix la treballadora denunciada com una escola bressol, malgrat no estar reconeguda per la Generalitat.

En el torn de rèplica, el portaveu d'ICV-EUiA, Xavier Boix, ha insistit a l'equip de govern que controli que només les escoles bressol puguin anunciar-se amb aquest nom.

Xavier Boix

L'Ajuntament ha de vetllar perquè només les escoles bressol puguin fer servir aquest nom i garantir així els drets del consumidors.






Aquestes intervencions han tingut lloc en el ple municipal d'aquest dilluns.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Avís als pares i mares amb nens de 0 a 3 anys: abans d'inscriure el vostre fill/a a una escola bressol, pregunteu si és un centre homologat per la Generalitat i si passen tots els controls pertinents. No és agradable descobrir que has portat el teu fill/a a una ludoteca (sense cobertura legal) quan s'anunciava com a escola bressol.

TIN-TIN. Enviat el 23/oct/08


estic ·al·lucinat!acabem de veure a tv.sant Cugat a la demandant ara demandada a la seva estel·lar declaració al ple municipal i esta clar que ha tingut el seu minut de gloria.Estàvem davant d'una persona amb un afan de protagonisme exagerat.si us plau siguem una mica mes seriosos!

lala. Enviat el 23/oct/08


Sento vergonya aliena de gent com la lala. Ha tingut el seu minut de miseria.

vergonya. Enviat el 25/oct/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.