Ajuntament, Policia Local i Mossos treballen conjuntament per lluitar contra les drogues al carrer


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la Floresta

Imatge d'arxiu de la Floresta

L'Ajuntament, la Policia Local i els Mossos d'Esquadra crearan un protocol d'actuació per combatre les drogues i el 'mal ambient' entre els joves al carrer. El protocol inclourà, a banda d'una actuació policial, una acció educativa perquè els joves coneguin els centres de desintoxicació locals. El consistori pretén crear un equip de mediadors i presentar el projecte abans que acabi l'any.

Fa diversos mesos que les associacions veïnals de la Floresta es queixen en els consells del districte pel mal ambient que es viu als voltants de l'estació dels Ferrocarrils de la zona. Una situació que, segons ha explicat la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, es repeteix a diversos punts de la ciutat. Per aquest motiu, l'Ajuntament ha posat fil a l'agulla i s'està coordinant amb la Policia Local i els Mossos per acabar amb les drogues al carrer, no només a la Floresta, sinó també a tots els districtes i al centre de Sant Cugat.

Fortuny ha explicat en el darrer consell de districte que 'una actuació policial forta' no té sentit ja que els grups que passen per aquests ambients podrien canviar la seva ubicació. Per combatre aquesta problemàtica cal, diu la titular de Serveis a la Ciutadania, una acció educativa, a banda de la policial sancionadora.

Carmela Fortuny

Volem una acció educativa que ens permeti informar als joves sobre com poden fer un tractament de desintoxicació i com poden retornar els danys causats amb treballs a la comunitat.



Per dur a terme el protocol d'actuació, Fortuny ha explicat que cal un equip potent de mediadors que actuïn en un medi obert, al carrer.

Carmela Fortuny

Volem crear un equip de mediadors en el medi obert que serveixi pel que es droga, pel que fa pipí o increpa algú del carrer.



D'altra banda, en el mateix consell de districte s'ha aprovat la distribució de les partides de lliure disposició de la Floresta, que ara s'han de portar a aprovació al ple municipal.



  • Comparteix:

COMENTARIS

La lluita contra les drogues es l\'estratègia que s\'ha portat fins ara, amb les conseqüències desastroses que tots coneixem. Que vol l\'Ajuntament de Sant Cugat? Tenir als seus joves tancadets a casa i si es droguen que no sigui visible, que ho facin a casa, Sant Cugat \"Pijolandia\" no es pot permetre donar aquesta imatge!!. La solució pels joves que poden fumar porros al carrer, es recaudar fons, però com som molt bons els oferirem un programa de desintoxicació del cànnabis a un centre per persones amb drogodependencies. Molt bona idea senyors i senyores ben pensants de l\'ajuntament. A mes posarem un equip de mediadors que a part de atendre a aquest \"drogates\" impresentables, els ensenyem cinisme, -perdó civisme- i els donarem classes de moral. Millor que els nostres joves estiguen tancats i callats a casa enganxats al messenger i altres aparells, no sigui que en el futur s\'enganxin a alguna droga i facin pipi al carrer. Clar aquí nomes es parlar de drogues il·legals, es multara igual a qui es passa 3 pobles amb l\'alcohol? -sempre que no estigui en una terrassa d\'un bar-. No siguin hipòcrites, senyors, a vostès els importa molt poc la joventut - que son els que fan us de l\'espai públic, els adults ho fan a la seva torre a 4 vents- ni si poden tenir problemes en el futur amb alguna droga -legal o no- l\'únic que els preocupa es continuar donar una imatge fashion i de luxe de Sant Cugat i cobrant el sou cada mes. Hi han milers de coses pitjors que fumar-se un porro al carrer -aguantar a tècnics i polítics com vostès, es un exemple, no crea addicció però pot fomentar actes \"incívics\"-. Hi han centres de desintoxicació per a tècnics i polítics obtusos??????? Podeu fer mesures en benefici de la comunitat? Possiblement us teniu de plantejar canviar d\'ofici? Us podem posar multes per incívics?

cachuli. Enviat el 6/nov/08


Sembla mentida que a 2008 hi hagi polítiques tan carques i retrògrades... Em faria gràcia veure una lluita contra les drogues: a un cantó del quadrilàter un mosso, a l'altre un porro i ring... comença el combat?

Pere'n. Enviat el 6/nov/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.