L'ETSAV premia projectes que aprofiten al màxim l'energia solar


Temes relacionats

Signat el conveni per construir habitatge per a universitaris a l'Escola d'Arquitectura ( 4/nov/08)

L'ETSAV es marca com a objectiu integrar les energies renovables en l'arquitectura ( 3/jun/08)

L'ETSAV inaugura un cub solar per estudiar l'energia fotolvoltaica dins l'arquitectura ( 3/jun/08)


  • Comparteix:

Guanyadors dels premis ETSAV 2008

Guanyadors dels premis ETSAV 2008

L'aposta pel màxim aprofitament de l'energia solar ha caracteritzat els projectes guanyadors del Premi Sostenibilitat que ha entregat l'Escola d'Arquitectura del Vallès (ETSAV). Els dos projectes guanyadors consisteixen en una residència per a estudiants i en un balneari que aprofita les instal·lacions d'unes antigues salines. Vista la gran qualitat dels projectes presentats, l'ETSAV ha anunciat que d'aquí dos anys participarà a un concurs d'arquitectura a nivell europeu.

L'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) ha lliurat aquest dijous el Premi Sostenible ETSAV 2008, que reconeix els projectes més sostenibles del curs 2007-2008. El primer premi se l'han repartit dos projectes d'habitatge que busquen ser energèticament autosuficients.

El director de l'ETSAV, Joan Puigdomènech, explica l'objectiu del premi.

Joan Puigdomènech

Premia els treballs que tenen en compte la sostenibilitat. Això no només es valora aquí, sinó a concursos reals com els que es fan a Sant Cugat.


Guardonats amb 500 euros cadascun, els dos projectes guanyadors han estat 'Agua y sal', de Pía Alejandra Gálvez, i 'Residència per a estudiants i temporers', signat per Marc Díaz, Alejandro Ribas i Ángel Cerezo.

Tot i reconèixer que és impossible dissenyar un habitatge completament autosuficient, els guanyadors Marc Díaz i Alejandro Ribas han explicat que l'objectiu és reduir al màxim el consum en un món on els recursos són limitats.

Marc Díaz i Alejandro Ribas

De fet, l'únic que fa l'arquitectura sostenible és aplicar el sentit comú. / Això és molt important en una època de gran demanda energètica.


El director de l'ETSAV ha anunciat que la UPC participarà al certamen 'Solar Decathlon Europe 2010'. Es tracta d'una fase prèvia del mateix concurs a nivell mundial, on els participants construeixen amb les seves pròpies mans els seus prototips d'habitatges solars.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.