Francesc Mauri: 'El segon vendaval no serà tan fort com el de dissabte'


Temes relacionats

Sant Cugat trigarà dies a recuperar la normalitat després del temporal de vent (26/gen/09)

Els districtes del municipi, els més afectats per la ventada (26/gen/09)

Cugat.cat t'ofereix les imatges més impactants del temporal de vent (26/gen/09)


  • Comparteix:

Francesc Mauri és meteoròleg de TVC

Francesc Mauri és meteoròleg de TVC

Les ventades que es preveuen en les pròximes hores no seran tan intenses com les de dissabte. Així ho ha confirmat a Cugat.cat el meteoròleg Francesc Mauri, que també ha aclarit que el temporal del cap de setmana no ha arribat al nivell de vents huracanats, tot i les importants destrosses que ha ocasionat.

En una entrevista a Cugat.cat, Mauri ha explicat que la ventada només seria un huracà si tingués intensitats sostingudes de més de 117 quilòmetres per hora. El temporal de vent de dissabte, per tant, no va assolir aquest nivell, i de cara a les pròximes hores les previsions parlen d'una nova alerta, però més suau que la del cap de setmana.

Francesc Mauri

S'anuncia una ventada important, hi ha activat el nivell d'alerta 1, però el divendres hi havia el 2. Per tant, el temporal de vent que ve és normal.


Mauri també ha explicat que les destrosses provocades per aquesta ventada obligaran a fer una reflexió a la gent que viu en urbanitzacions envoltades de boscos i arbres de grans dimensions, com als districtes de Sant Cugat, ja que suposa un gran perill.

Francesc Mauri

De vegades veus arbres molt grossos que conviuen al costat de vivendes i crec que aquesta convivència no hi hauria de ser.


Recordem que aquest fort temporal ha arribat fins als 80 quilòmetres per hora a Sant Cugat i ha fet caure més de 500 arbres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.