Els treballadors municipals veuen perillar el seu poder adquisitiu, segons els sindicats


  • Comparteix:

Els treballadors de l'ajuntament estan cridats a una assemblea aquest dimarts

Els treballadors de l'ajuntament estan cridats a una assemblea aquest dimarts

Els treballadors de l'Ajuntament denuncien l'incompliment per part de l'equip de govern de les condicions establertes al conveni acordat al 2007 sobre el càlcul dels sous municipals. Els sindicats al·leguen que el consistori s'havia compromès a garantir el poder adquisitiu dels treballadors aplicant l'IPC, català o espanyol, més favorable als treballadors. Aquest dimarts hi ha programada una assemblea per consensuar els passos a seguir.

Els treballadors municipals reclamen que els seus sous es calculin en base a l'IPC que marquen els Pressupostos Generals de l'Estat, que enguany és d'un 2%, en lloc de fer-ho amb l'índex català, que baixa fins el 1'6%, tal com pretendria fer l'equip de govern segons fonts sindicals.

El secretari general de CCOO a l'Ajuntament, Pepe García, diu que el conveni, signat al 2007 i amb vigència fins el 2010, estableix que els sous municipals es calcularan de tal manera que no es vegi afectat el poder adquisitiu dels assalariats de l'Ajuntament.

Pepe García

El conveni garanteix que s'aplicarà la llei més beneficiosa per garantir el poder adquisitiu dels treballadors.


Els treballadors municipals estan convocats a una assemblea aquest dimarts al migdia per informar de la situació i consensuar les estratègies a seguir.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Ho trobo un insult cap a la resta de treballadors/es que han perdut la feina o estan a punt. Que mes volen que tenir una feina fixe ?

Albert. Enviat el 27/gen/09


Primer, no tots els treballadors de l'Ajuntament són fixes. Segon, és un insult que hi hagi tanta gent que estigui perdent la feina però és infame barrejar aquesta situació amb les reivindicacions legítimes dels treballadors de l'Ajuntament. Tercer, potser la patronal i els dissenyadors dels sistema tenen alguna responsabilitat important en la crisi, no?

Marc. Enviat el 27/gen/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.