Sam Abrams reivindica el pes de la cultura catalana a Europa durant la Setmana del Llibre


  • Comparteix:

L'escriptor Sam Abrams considera que la cultura catalana té un valor extraordinari i que hauria de tenir més ressò en l'àmbit europeu. El també professor de literatura catalana ha fet aquestes declaracions en la conferència que ha ofert aquest dimecres a l'espai de narrativa la Setmana del Llibre en Català. L'escriptora Roser Caminals també ha aportat les seves experiències a la trobada, que ha aplegat una cinquantena de persones.

Sam Abrams, nord-americà que va emigrar a Catalunya, ha procurat fer de pont entre la cultura nord-americana i la catalana. L'escriptor ha destacat la importància de la cultura catalana i ha explicat que creu que hauria de tenir més pes a Europa. Ho ha dit en declaracions a Cugat.cat.

Sam Abrams

La literatura catalana és una literatura feta i dreta, és una petita gran literatura d'Europa i això s'ha de saber. No s'ha de pensar en el català com una llengua petita que va fent.




Abrams és partidari que la població catalana no confia en la seva literatura i que caldria aplicar mesures polítiques per canviar la situació. Per reforçar aquest sentiment, Abrams creu que s'hauria de reformar el sistema d'ensenyament, canviar la visió que ofereixen els mitjans de comunicació i modificar l'actitud del Govern per donar prestigi als valors catalans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.