La participació a Sant Cugat té un llarg camí per recórrer, segons els assistents al taller


  • Comparteix:

El taller es realitza a la Casa de Cultura

El taller es realitza a la Casa de Cultura

La participació a Sant Cugat ha de fer un salt quantitatiu i qualitatiu i s'han de buscar mecanismes per assolir-ho. Així ho han destacat els assistents a un taller obert que ha de servir per elaborar el futur Reglament de Participació. Les propostes i aportacions dels participants han marcat el punt de partida i els possibles camins per assolir una millor participació i implicació de la ciutadania.

Una trentena de persones han participat del debat. El taller, que s'ha celebrat aquest dissabte a la Casa de Cultura, servirà per crear el nou reglament de Participació ciutadana que s'emmarca dins la revisió del Reglament Orgànic Municipal.

Ho explica el tinent d'alcalde de Presidència, Joan Recasens.

Joan Recasens

S'emmarca dins el procés d'elaboració del reglament de participació ciutadana, que està dins el ROM. Treballen en grup per tenir diferents propostes i fer un reglament útil per a la ciutat.



Els assistents que han participat del taller tenen un perfil divers, des de tècnics de l'Ajuntament, a representants d'entitats, polítics i ciutadans a títol individual. Un dels responsables del taller, Albert Mayol, explica l'objectiu del taller.

Albert Mallol

Allò que interessava era que cada grup pogués donar la seva visió sobre la situació de la participació i quines estratègies es poden portar a terme.



El debat entre els diferents grups ha permès fer una primera diagnosi de l'estat de la participació a la ciutat, així com aportar propostes per a la futura normativa que té com a objectiu garantir i potenciar la implicació ciutadana. Aquestes són les principals impressions dels participants.

participants taller

Hi ha més informació que participació. / No és una gran participació però és de qualitat. / És mera consulta. / Cal revisar i perfilar.



Està previst que de les conclusions d'aquest taller s'estregui un informe que permetrà fer l'esborrany del reglament de Participació Ciutadana municipal. A les aportacions del debat, s'afegeix també un formulari que s'ha realitzat entre els membres dels diferents consells sectorials municipals. Una vegada redactat el reglament s'obrirà un període de consulta i d'al·legacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.