Un conveni entre la Diputació i la Caixa permetrà retirar 3.000 arbres a Sant Cugat


Temes relacionats

La Caixa invertirà 200.000 euros en la neteja dels boscos de Collserola ( 2/abr/09)


  • Comparteix:

Els arbres propers als camins seran els primers en retirar-se

Els arbres propers als camins seran els primers en retirar-se

La Diputació de Barcelona i l'Obra Social la Caixa han arribat a un acord per destinar 200.000 euros a netejar els boscos de Collserola, tal com ja va anunciar Cugat.cat. El conveni permetrà retirar abans de l'estiu gairebé 3.000 arbres de la zona de Collserola que forma part del terme municipal de Sant Cugat. Aquesta quantitat d'arbres equival a una cinquena part de tots els que van caure durant la ventada del mes de gener, i es retiraran primer els que tinguin un major risc d'incendi.

Durant la ventada del 24 de gener van caure més de 60.000 arbres al Parc de Collserola. El conveni signat entre la Diputació i La Caixa permetrà dedicar un pressupost de 200.000 euros a retirar uns 15.000 arbres abans de l'estiu.

L'objectiu és netejar les zones més properes a la xarxa de camins per evitar que els arbres i les branques puguin provocar incendis.

Ho ha explicat a Cugat.cat el coordinador del conveni entre la Diputació i La Caixa, Jordi Riera.

Jordi Riera

Hi ha molts troncs caiguts a prop dels camins i es poden convertir en elements de risc. Intentarem que quedi tot net per evitar que siguin punts d'inici dels incendis.


El temporal de vent va provocar la caiguda de 15.000 arbres a la zona de Collserola que forma part del terme municipal de Sant Cugat. Inicialment, es retiraran els 750 que estan a un radi de 70 metres dels camins. En una segona fase, s'actuarà dins les zones més accessibles del bosc, on es retiraran uns 2.000 arbres més.

La Diputació preveu signar un nou conveni amb l'Obra Social la Caixa al 2010 per ampliar les zones de retirada d'arbres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.