Promusa recupera l'espai de la caserna de la Guàrdia Civil de Mira-sol per pisos per a joves


  • Comparteix:

La promoció de Promusa de l'antic espai de la caserna de la Guàrdia Civil de Mira-sol ja té els residents dels 24 habitatges plurifamiliars per a joves. Els adjudicataris han rebut les claus aquest dilluns de mans de l'alcalde. Les vivendes, en règim de lloguer, s'han construït amb un sistema ecològic que ha permès consumir menys formigó i reduir del consum d'aigua, els residus i el material ceràmic a l'obra.

La promoció té 19 habitatges d'una habitació i cinc vivendes de dues habitacions que, conjuntament, sumen més de 1.000 quadrats construïts. L'immoble incorpora sistemes d'energia solar i de reciclatge d'aigües grises i ha comptat amb un pressupost d'un milió d'euros.

Durant el lliurament de les claus aquest dilluns al vespre, l'alcalde, Lluís Recoder, ha volgut fer una mirada al passat i recordar el caràcter de l'immoble.

Lluís Recoder

Aquí hi havia la caserna. Els veïns de Mira-sol volien que aquí hi hagués un equipament pel barri, per això hem fet pisos.


Els habitatges s'han edificat a partir de plaques desmuntables fetes amb materials reciclables, un sistema ecològic anomenat Teccon. Aquest procediment també es va fer servir per primer cop a l'Estat espanyol a la promoció d'habitatge de lloguer per a joves del carrer Mar de la Xina, al barri de Can Trabal. A més, el sistema augmenta el confort tèrmic i acústic i compta amb sistemes domòtics i d'estalvi energètic.

Els adjudicataris han expressat la seva satisfacció en rebre les vivendes.

Adjudicataris

Molt contentes, no deixo de sentir-me afortunada i més amb els temps que corren. / Molta il·lusió i amb ganes. / Ha valgut la pena l'espera. Demà ja ens traslladem.




Amb aquest lliurament, ja s'han entregat a través de Promusa 176 habitatges de lloguer per a joves. A aquest conjunt cal afegir-hi els 59 habitatges també de lloguer per a joves del carrer de Can Minguet que es lliuraran properament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.