Mestres catalans viatgen a Bòsnia per intercanviar experiències docents


  • Comparteix:

Foto: Mestres x Bòsnia

Foto: Mestres x Bòsnia

Una delegació de mestres catalans participen aquests dies en una trobada de docents a Bòsnia i Hercegovina per compartir experiències educatives. La iniciativa, impulsada per l'ONG Mestres per Bòsnia des de fa 10 anys, compta amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat.

Amb el lema 'Cada nen té el mateix dret a una educació de qualitat', uns 120 professors, formadors i pedagogs es troben aquests dies a la ciutat de Celopek, a Bòsnia i Hercegovina, en un seminari que uneix docents bosnians i catalans per intercanviar experiències sobre el procés educatiu. La iniciativa es va posar en marxa fa 10 anys i, en aquesta ocasió, quatre mestres voluntaris de diferents escoles catalanes participen en l'esdeveniment, que s'allargarà fins aquest dilluns, 24 d'agost.

Durant el seminari, mestres i formadors d'escoles de cecs de Sarajevo i Derventa presentaran el taller 'Possibilitats de treball amb els nens cecs i de baixa visió'. La iniciativa té el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat i el Programa Barcelona Solidària del consistori barceloní.

Mestres per Bòsnia és una associació formada per docents i altres persones que dediquen temps a fomentar la solidaritat entre escoles, mestres i alumnes de Catalunya i Bòsnia i Hercegovina. L'entitat parteix de la base que l'educació dels infants és un dels aspectes més importants per superar situacions conflictives, ja que seran ells qui faran funcionar la Bòsnia del futur. A més, l'ONG entén la solidaritat com 'un compromís en la defensa dels valors democràtics de convivència multicultural, de pluralitat i de la diversitat de nacionalitats'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.