La USTEC denuncia que el protocol contra la grip A a les escoles és 'paper mullat'


  • Comparteix:

El sindicat adverteix que calen recursos per aplicar les mesures

El sindicat adverteix que calen recursos per aplicar les mesures

El sindicat majoritari de l'ensenyament, USTEC-STEs, critica el protocol contra la grip A a les escoles que ha presentat el departament d'Educació de la Generalitat. La USTEC denuncia que les mesures anunciades són massa genèriques i alerta que es convertiran en 'paper mullat' si no van acompanyades dels recursos per aplicar-les. En concret, el sindicat demana que es redacti un protocol clar i que s'asseguri una ràpida substitució dels professors que puguin ser afectats per la malaltia.

El departament d'Educació ha emès una sèrie de recomanacions com tapar-se la boca i el nas amb un mocador de paper d'un sol ús quan es tus o s'esternuda, mantenir les mans netes, ventilar els espais tancats i evitar compartir gots, coberts, raspalls de dents. També diu que si una persona té símptomes compatibles amb la grip A, ha de quedar-se a casa fins almenys 24 hores després de la desaparició de la febre, i que quan durant la jornada escolar es detecti que hi ha un infant té símptomes, cal avisar la família perquè el passi a buscar i recomanar-li que el porti al seu centre de salut.

Aquestes recomanacions, però, són massa generals, segons el sindicat. Així ho ha dit a Cugat.cat la portaveu d'USTEC, Rosa Cañadell.

Rosa Cañadell

Volem un protocol clar on s'especifiqui qui ha de decidir què passa si hi ha nens a la classe amb febre o grip.









La USTEC també lamenta que les mesures de la Generalitat s'han anunciat abans d'una reunió prevista amb els representants de Salut dels sindicats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.