Les associacions de malalts mentals fan una crida a l'acceptació del col·lectiu pel seu dia internacional


  • Comparteix:

L'Associació de Malalts Mentals i l'Associació de Trastorns d'Ansietat-Grups d'Ajuda Mútua (ATAGAM) han divulgat els efectes de les malalties mentals en una taula informativa a Quatre Cantons, en commemoració al Dia Internacional de la Salut Mental. Les associacions han demanat més acceptació per aquest col·lectiu i han denunciat l'estigma que els classifica com a 'diferents' i els tanca les portes a molts llocs de treball.

Els membres de les entitats han destacat que una de cada quatre persones està exposada a patir una malaltia de salut mental. La vocal de l'Associació de Malalts Mentals Mari Carmen Bernal i el president d'ATAGAM, Antonio Fermoso, expliquen la situació en què es troben els malalts mentals.

Associacions

Amb medicació es troben bé i són persones normals que poden treballar. / Les persones afectades hem de canviar però la societat ha de veure la nostra malaltia com veu la diabetis.




Fermoso fa una crida perquè les malalties mentals s'acceptin com la diabetis, l'artritis i la hipertensió.




La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, ha valorat la tasca d'aquestes associacions i la necessitat de les seves actuacions.

Carmela Fortuny

Fem una valoració molt positiva perquè necessitem aquestes associacions ja que l'administració no arriba a tot i encara falten molts recursos per lluitar per la salut mental.


Fortuny ha destacat també la creació de la Taula de Salut Mental que vetlla per trobar eines per a malalts i familiars.

Amb motiu del Dia Internacional de la Salut Mental, l'Associació de Malalts Mentals ha organitzat diferents activitats a la ciutat. El dia 22 se celebrarà un Cinefòrum a la Casa de Cultura a les set de la tarda i el 25 tindrà lloc un torneig de golf benèfic, 'El golf amb la Salut Mental', al Club de Golf Sant Cugat. L'ATAGAM organitzarà un col·loqui a càrrec del psicoanalista Jesús Ricart sobre 'Com gestionem l'ansietat'. Aquesta iniciativa tindrà lloc el dia 27 a la Casa de Cultura, a dos quarts de vuit del vespre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.