Transport públic i seguretat viària, prioritats dels ciutadans pel Pla Local de Mobilitat


  • Comparteix:

L'ampliació de l'aparcament gratuït, del carril bici i de la freqüència del transport públic a la ciutat són les millores que els santcugatencs han considerat prioritàries pel nou Pla Local de Mobilitat. Aquestes són les propostes que han posat sobre la taula la vintena de persones que s'han aplegat aquest dissabte a la Casa de Cultura per participar en la primera jornada dels 'Tallers de participació per millorar la mobilitat'. Dimecres vinent serà el torn del sector educatiu, empresarial i comercial.

Els tallers de participació permeten a diferents sectors de la societat expressar problemes i millores en matèria urbanística de cara a l'elaboració del nou Pla Local de Mobilitat. Ciutadania no associada i entitats han encetat aquestes jornades de debat que han tractat, entre d'altres temes, la situació dels aparcaments, de la xarxa de carrils per a bicicleta, els vianants i transport públic.

La tinenta d'alcalde de Mobilitat, Marta Subirà, explica les deficiències que des de l'Ajuntament s'han diagnosticat en aquest àmbit.

Marta Subirà

Són prioritats la millora en la freqüència del servei municipal d'autobús i l'accessibilitat dels carrers adaptats als vianants.




Els assistents s'han dividit en dos grups de treball per discutir i jerarquitzar els problemes que cal solucionar amb aquesta nova iniciativa. Alguns d'ells han expressat les seves prioritats a Cugat.cat.

Participants

Les rampes per a vianants són massa altes. / Hem de poder accedir a peu a tot arreu. / Cal una major freqüència d' autobusos. / La millora del transport públic i l'ampliació del carril bici.





Els ciutadans que no han assistit als tallers de participació també poden expressar les seves problemàtiques des de casa, mitjançant el web Mobilitatsantcugat.cat, fins aquest dilluns. Al gener es coneixerà la diagnosi tècnica-ciutadana definitiva i està previst que de cara al maig es presenti l'esborrany del Pla d'actuació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.