El risc de nevades s'allunya de Sant Cugat


Temes relacionats

Es manté la fase d'alerta del Pla Neucat ( 7/gen/10)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu

Imatge d'arxiu

El risc de nevades a les cotes altes de Sant Cugat s'allunya aquest divendres, després que ahir van caure flocs en punts elevats de la Floresta i les Planes que no van quallar. L'Ajuntament es manté en fase de pre-alerta per l'onada de fred, que s'intensificarà de cara al cap de setmana tot i que les precipitacions aniran a la baixa. Els equips municipals han fet diverses sortides, l'última a primera hora d'aquest matí, per tirar sal a les principals vies d'accés al municipi.

Una brigada de Protecció Civil ha estat de guàrdia tota la nit en diferents torns per prevenir possibles problemes i minimitzar els riscos. L'equip ha tirat sal a primera hora d'aquest matí a les vies d'accés a la ciutat, així com a les entrades a les escoles i les urbanitzacions, per reduir el risc de glaçades.

Les tímides nevades d'aquesta nit a les cotes altes de la ciutat, especialment a les Planes, no han quallat ni han provocat cap incidència remarcable. El risc de nevades es comença a allunyar i ara el que s'espera és una intensificació del fred de cara al cap de setmana. L'Ajuntament manté la fase de pre-alerta, com explica el tècnic de Protecció Civil del consistori Antonio Royo.

Antonio Royo

Estem en pre-alerta i no baixem la guàrdia, encara que el risc de nevades vagi baixant. Treballem per minimitzar els riscos.


Els Serveis Socials de l'Ajuntament també han col·laborat en el dispositiu i han manitngut contactes amb els CAP per si hi havia persones grans que necessitessin ajuda.

En cas de nevada, l'Ajuntament recomana que els ciutadans que són a casa escoltin la ràdio, parin atenció a la informació meteorològica i utilitzin la calefacció correctament. A més, s'ha de mantenir un rajolí constant a les aixetes per evitar que es congelin les canonades d'aigua. El consistori demana que no s'utilitzin les línies de telèfon i es deixin lliures per als equips de socors.

Tot i que s'ha d'evitar sortir al carrer, si és estrictament necessari cal abrigar-se bé amb peces lleugeres i càlides l'una sobre l'altra. A més, cal protegir-se la cara i el cap i evitar que l'aire fred entri directament als pulmons.

Si s'ha d'utilitzar algun vehicle, cal portar-lo amb cadenes i el dipòsit ple, tot i que es preferible no agafar-lo.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.