Sant Cugat homenatja els primers en preservar el patrimoni local


  • Comparteix:

Els santcugatencs Joan Tortosa i Ramon Millet i els desapareguts Joan Moncau, Jaume Manresa i Joan Buscallà han rebut un homenatge per ser pioners en la preservació del patrimoni local. L'acte, que ha tingut lloc aquest dimarts al Claustre, ha servit també per signar la cessió dels béns històrics que conservaven al Museu de Sant Cugat.

Els homenatjats Joan Tortosa i Ramon Millet s'han mostrat satisfets amb la feina feta i amb l'agraïment que han rebut tant des de l'Ajuntament com dels més de cent santcugatencs que els han acompanyat. Ho expliquen a Cugat.cat.

Joan Tortosa i Ramon Millet

Em sento com si m'hagués tret un pes de sobre, volia donar aquestes coses i que Sant Cugat reconegués l'esforç. / M'agrada poder tornar a parlar de quan volíem fer un museu.




L'acte ha comptat amb el tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, el director del Museu, Lluís Campins, i l'alcalde, Lluís Recoder, que ha destacat el valor de la tasca d'aquests santcugatencs per la ciutat.

Lluís Recoder

És una gran sort que hi hagi persones que en una època on poca gent valorava el patrimoni, ells el recuperessin.




Els béns cedits al Museu consisteixen en més d'un centenar de documents i més d'un centenar d'objectes històrics, que els assistents han pogut veure en forma d'exposició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.