Els santcugatencs es preparen per la celebració de l'aplec de Sant Medir


Temes relacionats

Els participants en la celebració de Sant Medir només podran fer foc en les zones habilitades (22/feb/10)

La restauració del Pont de Can Borrell s'inaugurarà per Sant Medir (18/feb/10)

Sant Medir llueix sense arbres caiguts i a punt per a la celebració de l'aplec ( 8/feb/10)


  • Comparteix:

Els santcugatencs escalfen motors per celebrar demà l'aplec de Sant Medir, copatró de la ciutat. El Servei Metereològic de Catalunya alerta que la probabilitat de pluja és alta, tot i que l'Ajuntament preveu que els actes es desenvolupin amb normalitat. Cugat.cat farà un seguiment especial de l'aplec, amb tota la informació actualitzada al minut a Cugat diari, connexions en directe als butlletins a Cugat ràdio i un reportatge a Cugat tv.

Els actes començaran a les nou del matí amb una xocolatada a la plaça d'Octavià i la cercavila dels banderers pels carrers de la ciutat, fins que a les deu l'alcalde i la resta de membres de la corporació municipal els rebran a la plaça de Barcelona. Al punt del migdia començarà l'activitat a l'esplanada, amb sardanes, l'arribada dels gegants Joan i Marieta i un ofici cantat pels Antics Escolans del Monestir. Després serà el torn dels Castellers de Sant Cugat, que un any més animaran l'aplec amb una actuació festiva.

El remodelat pont de Can Borrell s'inaugurarà durant l'aplec. D'aquesta manera, els participants del tradicional recorregut comptaran amb una nova via d'accés a l'ermita des de Cerdanyola.

Els santcugatencs no podran fer foc fora de les zones habilitades. El risc d'incendi de la zona boscosa en què es troba l'ermita de Sant Medir ha obligat a prendre la mesura de rostir els aliments en graelles. L'Ajuntament recomana portar una bossa per recollir les deixalles i dipositar-les als contenidors que hi ha a la zona, ja que està prohibit llençar brossa a terra, tant a l'entorn de l'ermita com al camí.

Tampoc es podrà acampar als voltants de l'ermita, perquè l'estat del bosc no és l'adequat a causa dels efectes de la ventada de l'any passat. Tot i això, l'ermita ja està a punt per a la celebració de la cita, després que s'hagin retirat les branques i vegetació que obstruïen certs punts del camí i els accessos a causa del temporal de vent.

El Servei Meteorològic de Catalunya alerta que la probabilitat de pluja per aquest dimecres és alta. L'Ajuntament, però, no preveu modificacions en la celebració si plou poc. En cas que la pluja fos excessiva, l'aplec es podria arribar a suspendre.

Algunes escoles de la ciutat, com l'Escola Thau, organitzen un aplec amb els nens i nenes del centre avui mateix, ja que demà és festiu i no hi ha classe. El fet que la celebració coincideixi amb un dia entre setmana i que, per tant, sigui laborable per als santcugatencs que treballen fora de la ciutat, pot disminuir l'afluència de ciutadans a la cita.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.