El fòrum Tecnolocal remarca la importància de la introducció de les televisions locals en els dispositius mòbils


  • Comparteix:

Treure profit de les possibilitats d'Internet per traslladar les televisions locals als dispositius mòbils gràcies als avantatges del web 2.0 ha estat la principal conclusió del fòrum Tecnolocal, que ha comptat amb la participació de Cugat.cat. La jornada, celebrada aquest dimecres a Mataró, ha servit també per reivindicar la importància de que els mitjans ofereixin una clara utilitat als ciutadans.

La nova tecnologia traslladada a la televisió local ha centrat el segon fòrum Tecnolocal, organitzat per la Xarxa Audiovisual Local (XAL) i el Consorci Digital Mataró-Maresme. La conferència-col·loqui 'Internet és una caixa d'eines. Ja fas servir la correcta' ha obert la jornada de la mà del professor de filosofia de la ciència de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) David Casacuberta. L'exposició ha desenvolupat la influència del web 2.0 en els mitjans audiovisuals.

Posteriorment, la directora de Cugat.cat, Mònica Lablanca, ha moderat un debat sobre la televisió en mobilitat, on s'ha exposat l'increment d'usuaris que, a través dels seus dispositius mòbils, accedeixen als continguts audiovisuals que ofereixen els mitjans. Aquest fet ha repercutit en la creació de noves rutines de producció, com la implantació del format d'imatge 16:9 a les televisions locals. La taula rodona ha comptat amb la participació del director comercial i de desenvolupament de negoci de Tempo21, Jesús de Pablos, el director adjunt d'El 9 TV i coordinador d'El9nou.cat, Josep Comajoan, el director del Consorci Mataró-Maresme, Jordi Marín, i el consultor d'innovació i estratègia en xarxa Roc Fages.

La directora de Cugat.cat, Mònica Lablanca, ha destacat la importància de l'intercanvi d'experiències entre empreses de comunicació.

Mònica Lablanca

És important que tots els mitjans de comunicació de proximitat compartim experiències.



La cita ha aplegat aquest dimecres més d'un centenar de professionals del món de la comunicació audiovisual.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.