L'Ajuntament denuncia un policia local per no tramitar la investigació d'un cas d'abusos sexuals


  • Comparteix:

Seu de la Policia Local

Seu de la Policia Local

L'Ajuntament ha denunciat un policia local per no haver tramitat presumptament la investigació d'un cas d'abusos sexuals d'un home a una noia discapacitada. Els fets van succeir el 2003 quan l'agent suposadament va veure com un home d'avançada edat feia tocaments a una noia amb síndrome de down, sense obrir posteriorment les diligències judicials pertinents. L'expedient va aparèixer tres anys més tard sense que s'hagués obert cap investigació.

L'agent local està acusat dels presumptes delictes d'omissió del dret de perseguir un delicte, infidelitat documental i denúncia falsa contra l'extinent de la Policia Local, Moisés Simón, segons ha avançat el 'Diari de Sant Cugat'. Aquests delictes podrien suposar entre un i quatre anys de presó.

El policia local ha assegurat que va lliurar l'expedient a l'excap del cos local, al qual va denunciar tres anys més tard quan va aparèixer l'expedient. Tot i així, l'Audiència Provincial va arxivar el cas contra Simón el 2008.

Ara és l'Ajuntament qui ha denunciat l'agent local, que presumptament va ser testimoni dels abusos, per no seguir els procediments establerts i iniciar la investigació.

Les irregularitats en el procediment policial s'estan investigant al jutjat d'instrucció número 4 de Rubí, on ja han declarat l'excap de la Policia i l'agent imputat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.