L'ANC recorda les visites de l'expresident Macià arreu de Catalunya amb motiu de la Setmana dels Arxius


  • Comparteix:

L'ANC obre les seves portes recordant la figura de l'expresident Francesc Macià

L'ANC obre les seves portes recordant la figura de l'expresident Francesc Macià

Un record al carisma de Francesc Macià, una selecció de música cinematogràfica i de Broadway i una presentació literària seran les principals activitats que centraran les jornades de portes obertes a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), emmarcades dins la Setmana Internacional dels Arxius. La cita, que tindrà lloc aquest dimecres i dissabte, introduirà enguany els més petits en l'activitat de l'espai amb un taller de confecció de paper tintat.

L'exposició 'Entre el carisma i l'entusiasme' obre aquest dimecres, a partir de dos quarts de set de la tarda, els actes de portes obertes de l'ANC. La mostra està configurada per una trentena de fotografies que situen l'expresident Francesc Macià en una sèrie de visites arreu de Catalunya entre els anys 1931 i 1933 per mostrar la seva cara més propera.

El director de l'ANC, Josep Maria Sans Travé, ha explicat a Cugat.cat que la visita de Macià a la nostra ciutat també ha tingut cabuda a la mostra.

Josep Maria Sans

Dins d'aquestes 30 fotografies hi ha una imatge que mostra la visita que el president Macià va fer a Sant Cugat per inaugurar les escoles.


Un concert de les cançons més cèlebres de pel·lícules i musicals de Broadway acompanyarà l'exposició. La cita anual amb l'arxiu continua dissabte, on es donaran a conèixer les accions dutes a terme per l'entitat amb la projecció d'un audiovisual i la mostra d'un recull dels darrers documents que acull l'espai. La presentació del llibre 'Un poble del compte Urgell: Alberola' a càrrec del seu autor, Xavier Mora, tancarà les activitats de la jornada de portes obertes, juntament amb un homenatge a la figura del rei Martí Lomà commemorant els 600 anys de la seva mort.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.